5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

"Veli-öğretmen ilişkisi başarıyı artırır"

Yozgat İl Milli Eğitim Müdür Vekili Necati Coşkun, il eğitim başarı seviyesini yükseltme adına yaptıkları çalışmaların bu yılda artarak devam edeceğini söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Coşkun, yaptığı açıklamada Yozgat'ın sanayi yönünden fazla gelişmemiş ve gençlerin iş bulup çalışabilecekleri büyük sanayi kuruluşlarının bulunmadığını belirtti. 

Coşkun, "Bu nedenle çocuklarımızın iyi eğitim almalarını sağlamalıyız. Çocuklarımızın, geride kalma, ya da okumama gibi bir şansı yok. Biz eğitimciler başta olmak üzere, veliler, öğrenciler daha çok çalışacak, sıkıntıları en aza indirgeyerek başarılı olmak zorundayız" dedi. 

Eğitimin yılının yeni başladığını ve okul, öğrenci, veli ilişkisinin, geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Coşkun, "Velilerimiz, öğretmenlerimiz ile iyi ilişkiler kurmalı, çocuklarının durumunu sürekli takip etmelidir. Öğretmen, veli, öğrenci ilişkisi başarıyı artıracaktır. Çocuklarımızın en iyi eğitimi alabilmeleri için elimizden gelen tüm çabayı sarf etmek zorundayız. Bu da iyi ilişkiler, çocuklarımızın iyi motive edilmesiyle gerçekleşir" diye konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2006 Perşembe 13:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 85.103.102.xxx Tarih : 7.10.2006 12:17:56
Yızgatta egıtım konusunda her ay semınerler konferanslar ve sosyal aktıvıteler uretılmelı ozellıkle aıleler bu konuda bilinçlendirilmelidir egıtımde aılenın sorumluluk alması çok daha önemlidir.Ayrıca organıze sanayıde bırcok fırma işçi bulamadıkları için yerlerını kapattıklarını ifade ediyor o konuda işssizlerin daha istekli olması gerekıyor..