5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

27 polise trafik eğitimi

Yozgat İl Emniyet Müdürlüğü, trafik hizmetinde görev alacak 27 polis memurunu hizmet içi eğitime aldı. Yozgat Emniyet Müdür Yardımcısı Nevzat Arabacı, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü'nden 9, Bölge Trafik Şube Müdürlüğü'nden 3, ilçe emniyet müdürlüklerinden 15 olmak üzere toplam 27 personele, eğitimci Başkomiser Yılmaz Çetin tarafından trafik denetlenmesi ve kaza tahkiki konularında kurs verileceğini belirtti.

Nevzat Arabacı, "Müdürlüğümüzün trafik kuruluşlarının branşlı personel ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla il genelinde seçmiş olduğumuz memurlarımız 2 hafta süreyle kursa aldık. Kurs sonrası bu personelimiz trafik bürolarında görev yapacaklar" dedi.

İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü'nde düzenlenen eğitim kursuna katılan Başkomiser Yılmaz Çetin, "Kursumuzun adı, 'Trafiğin Denetlenmesi ve Kaza Tahkiki' ve bu kursa arkadaşlarımız trafik denetim konuları, genel trafik denetlenmesi, trafik kural ihlallerinin denetlenmesi ve her şeye rağmen olan kazaların da tahkikatının yapılması, kaza raporu tanzimi, adli yönden işlemler yapılmak üzere Cumhuriyet savcılıklarına teslimi, kaza raporlarına dikkat edilmesi konusunda eğitim veriyoruz" diye konuştu.

Kursta ayrıca insan hakları, polis halk ilişkileri, polis davranış biçimleri ve polis meslek etiği gibi konularda da eğitim verdiklerini ifade eden Çetin, "Kurs bitiminde arkadaşlarımız Trafik Polisi olarak kendi görevli oldukları ilçe ve şube müdürlüklerinde görevlendirilecekler" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 12:36:06
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:36:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?