5
Mayıs
2024
Pazar
EĞİTİM

Bilim merkezine onay çıktı

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Türkiye'de 27 tane bulunan, üstün zekalı ve özel yetenekli öğrencilerin gelişimlerini amaçlayan Bilim ve Sanat Merkezi'nden birinin de Yozgat'ta kurulması için bakanlıktan onay çıktığını söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Yozgat'ta eğitimde başarı seviyesinin yükseltilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirterek, "Öğrencilerimize daha iyi hizmet verebilmek için Türkiye'de 27 tane bulunan Bilim ve Sanat Merkezi'nin 28.'si ilimizde açılmaktadır. Bu merkezde üstün zekalı ve özel yeteneklere sahip çocuklarımız okul çıkışlarında yeteneklerine göre eğitim görecek, başarılı olduğu dalı daha da üst seviyelere çıkaracak" dedi.

Öğrencilerin merkeze sınavla alınacağını ve öğretmenler tarafından bire bir ilgilenilerek yetiştirileceğini ifade eden Gülay, "Bilim Sanat Merkezi olarak daha önce açılan Fatma Temel Turhan İlköğretim Okulu bahçesinde kreş olarak kullanılan binayı düzenleyeceğiz. Binanın düzenlemesi, hayırsever işadamı Cengiz Turhan ve eşi Fatma Temel Turhan tarafından tamamlanacak" dedi.

Eğitim seviyesinin yükseltilmesi konusunda geçen yıl uygulanan ücretsiz kurs sisteminin bu sene de devam edeceğini vurgulayan Gülay, "ÖSS ve OKS'ye girecek öğrencilerimize verilecek ücretsiz kurslarımız, 1 Ekim 2005 tarihi itibariyle başlayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 13:46:16
Güncelleme :11 Ekim 2005 Salı 16:36:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?