8
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Sancı çeken kadına zorlukla ulaşıldı

Yozgat'ta iki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle köyde mahsur kalan ve doğum sancısı tutan genç kadın, İl Özel İdare Müdürlüğü'ne ait kar kürüme araçları ve greyderlerin yolu açmasıyla hastaneye ulaştırıldı.

Kar nedeniyle Yozgat merkeze bağlı Türkmensarılar köyünde iki gündür doğum için bekleyen Fadime Bilgiç (25), Özel İdare Müdürlüğü'ne bağlı kar kürüme araçları ve greyderlerle yolun açılması sonucu Sağlık Müdürlüğü tarafından gönderilen ambulansla kurtarıldı. Eşinin iki gündür doğum sancısı çektiğini belirten Mehmet Bilgiç, "Kar ve tipi nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandığı için eşimi hastaneye götüremedik. Köy hizmetlerine ait araçlar iki gün boyunca bize ulaşmaya çalıştı ancak yolu açamadı. Bugün yolumuz açıldı, ambulans geldi" dedi.

Köy muhtarı Yusuf Duyar, yollarının ulaşıma açılması ve doğuma hazırlanan kadının kurtarılmasından dolayı ekiplere teşekkür ederek, "Valiliğimiz iki gündür bize ulaşmaya çalışıyordu. Ancak bugün gelebildiler. Hastamızın durumu iyi, valimize, yolu açan ekiplerimize ve sağlık görevlilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Ambulansta görevli doktor, Fadime Bilgiç'in birinci doğumunu sezaryen ile yaptığı için hastaneye gitmesi gerektiğini belirterek, "Hastamızın durumu gayet iyi, hastaneye götürüyoruz" dedi. Fadime Bilgiç'i hastaneye götüren ambulans köy halkı tarafından alkışlarla uğurlandı.

Yozgat Özel İdare Müdürlüğü Yol Şube Müdürü Osman Şimşek, kendilerine iki gün önce gelen bir doğum ihbarı için gece gündüz çalışmalarına rağmen kar ve tipi nedeniyle köye ulaşamadıklarını belirterek, "Hava şartlarının biraz normalleşmesiyle çalışmalara başladık. Başta Türkmensarılar köyü olmak üzere yol açma çalışmaları sürüyor. Şu ana kadar merkeze bağlı 20 köyün yolu açıldı. Akşama kadar yollarımızın büyük bir bölümü ulaşıma açılacaktır" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:31:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail duyar IP: 78.165.148.xxx Tarih : 27.10.2008 21:27:54

En sonunda bizim köyde haber oldu