5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Tıbbi atık toplama aracı

Yozgat Belediyesi, tıbbi atıkların ayrı bir yerde depolanmasını sağlamak için tıbbi atık toplama aracı aldı.

Tıbbi atıkların insan sağlığını tehdit eden en büyük unsurlardan biri olduğunu belirten Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yeni alınan bir araçla tıbbi atıkların toplanmaya başladığını söyledi. Yeni alınan aracı basına tanıtan Başer, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın yönetmeliklerine göre toplanması gereken tıbbi atıkların bugüne kadar toplanmadığını belirtti. Başer, "Bundan böyle tıbbi atıklar yeni alınan araçla temizlik şirketi tarafından düzenli olarak toplanacak ve ayrı bir yerde depolanacak" dedi. Tıbbi atıkların hastanelerden, sağlık ocaklarından, özel sağlık merkezleri ve eczanelerden alınacağını ifade eden Başer, "Yozgat halkının sağlığı bizim için önemlidir. Sağlık kuruluşlarımız atıkları bir yerde toplayacak işçilerimizde belirli günlerde bu atıkları alacaklar" diye konuştu.

Yozgat İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç da, çevre sağlığının insan sağlığı için çok önemli olduğunu belirterek, "Günümüzde çevre kirliliğinde atıklar büyük bir sorun haline gelmeye başlamıştır. Tıbbi atıkların ayrı depolanması ve ayrı imha edilmesi gerekmektedir. Ama yıllardır Yozgat'ta böyle bir hizmet yoktu.

Şu anda belediyemizin katkılarıyla böyle bir araç alındı. Artık bundan sonra tüm tıbbi atıklar hastane, sağlık ocağı ve muayenehanelerde ayrı ayrı toplanarak imha edilecek. Merkezinden yapılan toplamayla tıbbi atıklar katı atıklarla karıştırılmadan atılacak" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 9 Mart 2006 Perşembe 14:53:55
Güncelleme :9 Mart 2006 Perşembe 15:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?