5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

'Kadınlarımız ve türküler' konseri

Valilik tarafından "Kadına karşı şiddete son" kampanyası çerçevesinde organize edilen "Kadınlarımız ve türküler" konserinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı Ankara Devlet Çok Sesli Korosu Amasyalılar'a unutulmaz bir gece yaşattı. 

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Vali Celaleddin Lekesiz, Belediye Başkanı İsmet Özarslan, Kadının Statüsü Genel Müdürü Esengül Civelek, Büyükelçi İnci Tümay, daire müdürleri ve davetliler katıldı. 

Dünya standartları üzerindeki geniş repertuarındaki 25 orkestralı ve 500'e yakın capella eser bulunan Devlet Çok Sesli Korosu konserin birinci bölümünde seslendirdiği Kara Kara Kazanlara, Tek Kapıda, Ceviz Oynamaya Geldim Odana, Yemen Türküsü, Divane Aşık Gibi ve Yenge Kızın Birtane isimli türküleri seslendirdi. 
En son bu sene ünlü şef Justus Frantz'ın daveti üzerine Almanya'ya giderek Mahler'in 2. Senfonisi'ni seslendiren, Alman basını ve müzik otoriteleri tarafından "Adeta cennetten gelen ses" denilerek "Dünyanın en iyi korolarından birisi" olarak değerlendirilen Devlet Çok Sesli Korosu, ikinci bölümde Feraye, Arda Boyları, Ağ Elime Mor Kınalar, Kaçındasın Gelin Ümmü, Burçak Tarlası, Dök Zülfünü, Entarisi Ala Benziyor ve İzmir'in Dağlarında isimli eserleri seslendirerek konseri tamamladı. 

Konserin sonunda Koro Şefi İbrahim Yazıcı ve koro üyelerine çiçek takdim eden Vali Celaleddin Lekesiz, "Burçak Tarlası isimli türkü bir Yozgat türküsüdür. Bu türkü bana Yozgat'tan Türk Halk Müziği'nin üstatlarından Nida Tüfekçi'yi hatırlattı. Nida Tüfekçi vefat ettiğinde 'Türküler nidasız kaldı' demiştim. Gördüm ki, türküler nidasız kalmamış, sahipsiz ve sessiz kalmamış. İşini yapan insanları ben çok seviyorum. Koro şefi ve sunucularından itibaren tüm sanatçıları kutluyor ve tebrik ediyorum. Görünürde sanki bir kargaşa varmış gibi ama adeta bir kişi söylüyormuşçasına muhteşem bir uyum var. İşte sanat bu, emek bu, işini sevmek bu" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 16:37:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?