5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Saraydüzü Kışlası tamamlandı

Amasya'da, aslına uygun olarak yapımı tamamlanan Saraydüzü Kışlası, içerisinde yapılan düzenlemelerin tamamlanmasından sonra kullanıma hazır hale geldi.

Saraydüzü Kışlası'nda incelemelerde bulunan Vali Celaleddin Lekesiz, aslına uygun olarak yapılan binanın Amasya'nın kültürel ve sanatsal anlamda birçok ihtiyacına cevap verebilecek konumda olduğunu ifade ederek

"Binanın hizmete girmesiyle birlikte uluslararası çaptaki sempozyum, konferans, sergi gibi organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğiz. Bina içerisindeki 340 kişi kapasiteli çok amaçlı salonda ise tiyatro, şiir dinletisi gibi programlar modern ses kalitesi ile gerçekleşebilecek. Binada her şey en ince ayrıntısına kadar düşünüldü, bundan sonra cumhuriyet resepsiyonu ve benzeri programlar burada gerçekleşecek" dedi.

Saraydüzü Kışlası Kültür Merkezi'nin iç bölümünde Amasya beji mermeri kullanıldığını belirten Vali Lekesiz, çok sayıdaki odalara Milli Mücadele ve özelliklede Amasya Tamimi'nin hazırlanmasında emekleri olan kahramanların adlarını vermeyi planladıklarını belirtirken, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın 8 Şubat'ta Amasya'ya yapacağı ziyarette yapacağı toplantının yeni yapılan kültür merkezi binasında yapılacağını açıkladı.

Atatürk'ün 22 Haziran 1919 tarihinde silah arkadaşları ile birlikte Cumhuriyet'in ilk yazılı belgesi olan Amasya Tamimi'ni kaleme aldığı Saraydüzü Kışlası'nın aslına uygun olarak yeniden yapılması için 2006 yılının Ocak ayında Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç tarafından temeli atılmış, 2007 yılının Haziran ayında da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılmıştı.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 17:26:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?