5
Mayıs
2024
Pazar
KÜLTÜR/SANAT

Marka kent Amasya

Amasya, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yaptığı ‘kültür turizmi marka kent’ çalışmaları içerisinde 15 ilin arasında ilk sırada bulunuyor.

Amasya'nın marka kent olması için haklı gerekçeleri olduğunu belirten Belediye Başkanı İsmet Özarslan, "Amasya; tarihiyle, kültürüyle, doğasıyla ve insanıyla zaten marka durumunda" dedi.

Amasya'nın içinde barındırdığı 13 medeniyetin kültürünü halen bünyesinde taşıdığını söyleyen Başkan İsmet Özarslan, "Amasya geçmişinde ev sahipliği yaptığı medeniyetlerde hep söz sahibi olmuş bir kent. 13 medeniyetin çoğuna başkent olmuş Amasya, Osmanlı Devleti'nin arka bahçesi, Cumhuriyet'e giden yolda da önemli bir yere sahiptir" diye konuştu.

Amasya'nın tarihinin ötesinde doğal güzelliklerinin de görülmeye değer olduğunu ifade eden Başkan Özarslan, "Bu kente gelen yerli ve yabancı turistler tarihi değerlerin yanında doğal güzelliklerine de hayran kalıyorlar. Yeşilırmak kenarında inci gibi dizilmiş Yalıboyu Evleri, kuş cenneti, Boraboy Gölü, şelaleleri bunlardan sadece birkaçı" şeklinde konuştu.

Başkan Özarslan, Amasya'nın Türkiye'de ender illerden birisi olduğunu, hatta bazı özelliklerinin dünya üzerinde başka bir kentte olmadığını açıklayarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından belirlenen 15 marka kent arasında ilk sırada olmasının tesadüf olmadığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2008 Cumartesi 10:23:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gökay NERGİZAL IP: 88.224.148.xxx Tarih : 20.02.2008 03:51:11

amasyamla grur duyuyorum.boyle bır habere konu oldugu için .ancak bu haberı buyuk kanllarda gostersenız daha guzel olur.dahada cok grur duyarım hem bızler acısındanda iyi bi konu..AMASYA yı herkez gormus olur :)