6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

AKP İl Başkanı Metin meydan okudu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Bolu İl Başkanlığı kongresine az bir zaman kala, mevcut İl Başkanı Fatih Metin, seçimler ve gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Fatih Metin, yönetim kurulu, AKP Kadın Kolları, Gençlik Kolları üyelerinin tamamının katılımıyla Köroğlu Otel'de bir basın toplantısı düzenledi. Muhalefetin eleştirilerine cevap veren ve doğalgaz süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulunan AKP Bolu İl Başkanı Fatih Metin, kongre sürecini ve AKP'de yaşanan gerginlikleri değerlendirdi. İl Başkanı Metin, "Benim adaylığımı açıklamama gerek yok, çünkü ben mevcut il başkanıyım. Ben en doğal il başkanıyım. Benim karşıma çıkacak bir başka adayın çok cesaretli olması lazım. Kongrede aday olacak başka biri varsa, onu şimdiden takdir ediyorum. Ancak bu cesareti şimdiye kadar kimse gösteremedi, pek de çıkacağa benzemiyor" dedi.

Türkiye'nin en genç il başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade eden Metin, "Ben Türkiye'nin en genç il başkanıyım. Allah bana 29 yaşında böyle bir partinin il başkanlığını nasip etti ve şu anda 32 yaşındayım. Dolayısıyla 3 yıl AK Parti iktidarında il başkanlığı yapmış birisiyim. Bu süreçte hangi sıkıntılarla karşılaştığım biliniyor. Vatandaşlarımızın hep takdirini aldım. Demokrasilerin temel yapı taşı siyasi partilerdir. Dolayısıyla siyasi partilerdeki parti içi demokrasi de ülke genelindeki demokrasinin sağlam zemine oturmasını sağlamaktadır. Bu nedenle hiç kimsenin adaylığı konusunda zorlayıcı olunmaz" şeklinde konuştu.

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan kongreye Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da katılmasını beklediklerini söyleyen Fatih Metin, "14 Mayıs tarihi itibariyle Başbakanımız'ın gündeminde Bolu da var. Ama yoğun gündemin içerisinde planlamayı 1 ay önceden yapsanız da son anda değişiklik olabilir" diye konuştu.

Bolu milletvekilleri ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın kendisine karşı bir tavır sergilediği yönündeki soruyu cevaplandıran Fatih Metin, "Kendinizi benim yerime koyun, empati yapın. Çünkü parti içindeki sıkıntıları benim dışarıda paylaşmam doğru olmaz. Ama insanlarımız birçok olaya vakıf. Benim il başkanı olarak, 'Şu beni istemiyor, bu bana karşı' demem uygun olmaz. Bizde birlik bütünlük her zaman olmuştur, yine olacak. Parti içinde bir grup oluşması söz konusu değildir. 'Kimin öz Bolulu, kimin Bolulu olmadığı' konusunda tartışma hangi siyasi partide olursa olsun, Bolu'ya zarar verir. Biz böyle bir şeye müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2006 Cuma 18:02:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
BATUHAN ERDOGAN IP: 85.98.84.xxx Tarih : 3.05.2007 15:57:27
FATİH METİN herzaman heryerde konuşur