4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ercoşkun resmen aday

ADALET ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Ercoşkun resmi sürecin başlamasıyla Belediye Başkan Adaylığı için başvurusunu yaptı. Parti binasında yapılan basın toplantısıyla adaylığını resmileştiren Ercoşkun, başvuru formunu İl Başkanı Fatih Metin ve Merkez İlçe Başkanı İsmail Gezgin'e verdi. Ercoşkun yaptığı açıklamada "28 Mart 2004 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde Bolu Belediye Başkan Adaylığına mensubu bulunduğum Ak Parti'den aday adayı olarak katılmış bulunmaktayım. Genel Başkanımız Sayın Erdoğan'ın; mensubu bulunduğumuz partiyi milletin malı, makamları da millete hizmetin bir aracı olarak olarak gören düsturu, düsturumuzdur. Ak Parti Bolu Teşkilatı bu demokratik sınavı başarıyla verecektir. Bizim parti içindeki mücadelemiz, kamuoyu ve teşkilat nezdinde hem kendimizi tanıtmak, hem de Ak Parti başarılarını, felsefesini ve vizyo-nunu yerel bazda hakim kılmaktır. Aday belirlendikten sonra bu mücadeleyi aynı şekilde ve azimle devam ettireceğimize kim-senin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Başvuru formunu alarak bir açıklama yapan Ak Parti İl Başkanı Fatih Metin ise "Ali Ercoşkun Bey aday adaylığını ilk açıklayan arkadaşımız oldu. İlerleyen günlerde Bolu merkezde ve ilçelerimizde aday adayı sayısı artacaktır. Genel Merkezimizin belirleyeceği aday, adayımız olacaktır. Sürecin tamamlanmasının ardından merkezin belirleyeceği bir adayın arkasında hep birlikte duracağız. Başka partiler gibi şimdiden adayımızı açıklamıyoruz. Daha önce açıkladığımız yöntemlerle; önce teşkilat yoklaması yapılacak, ardından genel merkezin anketleri değerlendirilecek ve son olarak aday adayları merkezde mülakattan geçiri-lecek. Bu çalışmaların ardından adayımızı belirleyeceğiz" dedi.

Para için Proje
ADALET ve Kalkınma Partisi Belediye Başkan Aday Adayı Ali Ercoşkun iktidar partisine mensup bir Belediye Başkanı'nın şehrine ekstra bir kaynak getiremeyeceğine dikkat çekerek "Belediye Başkanı Yüksel Ceylan, İller Bankası payının azaldığını söylüyor ancak payın ne kadar olduğunu söylemiyor. Biz herhangi bir rakam görmeden Yüksel Ceylan'ın söylediği sözlerin bizim gözümüzde önemi yok. Biz hiçbir zaman Ak Parti iktidarı vasıtasıyla Bolu'ya ekstra kaynak getireceğiz demiyoruz. Ekstra para almamız ne demek? Başka bir kentin payını, hakkını yemiş oluruz. Biz hak yemeye talip değiliz. Proje karşılığı verilen kaynakları, projelerimizi üreterek hükümet kanalıyla gider alırız. Proje üretilmediği için kullanılmayan bir sürü kaynak var. Tek avantajımız hükü-metle aynı bakışta aynı vizyonda olmaktır" dedi.   

Bolu'da Yenihayat Gazetesi
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2003 Salı 14:08:18
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 14:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?