6
Mayıs
2024
Pazertesi
SİYASET

SP'den Strateji Toplantısı

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Vakıflar Kanunu Yasa Tasarısı'nda Lozan'ı yaralayacak hükümler yer aldığını söyleyerek, "Biz bu yasanın çıkmasına karşıyız" dedi. 

SP tarafından Bolu'da düzenlenen Strateji Toplantısı'na katılmak üzere kente gelen eski başbakanlardan Necmettin Erbakan ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, 3 gün sürecek olan toplantının yapılacağı Koru Otel'e gitmeden önce Bolu Dağı'nda bulunan Ömer Tepe Aziz Perçin Camii'nde cuma namazını kıldı. Eski Başbakan Necmettin Erbakan, camiye girişinde partililerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Ayakta zor durduğu gözlenen ve sandalyede oturan Erbakan, partililere kısa bir konuşma yaptı. Partililer Erbakan'ın elini öpmek için birbirleriyle yarışırken, camiye Erbakan'dan sonra gelen Recai Kutan da partililerle kısa süre sohbet etti. 

Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan SP Genel Başkanı Kutan, Vakıflar Kanunu Yasa Tasarısı ile ilgili endişelerinin olduğunu ifade ederek, "Vakıflar Kanunu bu hükümet tarafından hazırlanmış bir kanun değil. Vakıflar Genel Müdürlüğü'nde çalışan arkadaşlarımız böyle bir kanun tasarısı hazırlanmasında müdahil olmuşlar mı? Kesinlikle hayır. Hiçbir haberleri yok. Birileri hazırlamış getirmiş. Tabii ki bu yasa Lozan'ı yaralayacak hükümler taşıyor. Biz bu yasanın çıkmasına karşıyız" dedi. 

Uzun zamandan bu yana Türkiye gündemini meşgul eden 301. maddeyle ilgili de açıklamalarda bulunan Kutan, "Bu tip yasalar maalesef belli kesimler için uygulanmıyor. Ancak halkımız için özellikle bazı kişiler için uygulanıyor. 301. maddenin büyük ölçüde tadil edilmesi ve zararlı hükümlerinin kaldırılması görüşündeyiz" diye konuştu. 

Yapılacak olan toplantı hakkında da bilgiler veren Kutan, strateji adını verdikleri toplantının gerek dünyada, gerekse Türkiye'de meydana gelen olayları değerlendirme toplantısı olduğunu söyledi. Bir gazetecinin, "Bu toplantı Saadet Partisi'nin seçim startı mı?" sorusuna Kutan, "Biz seçim startını 2005 yılında vermiştik. Kısa bir değerlendirme toplantısı" yanıtını verdi. 

Erbakan ise, cami çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı. Kutan ve Erbakan, daha sonra camiden ayrılarak toplantının yapılacağı Koru Otel'e hareket etti.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 20:14:17
Güncelleme :2 Ekim 2006 Pazartesi 10:45:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?