8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

En temiz 7 okul beyaz bayrak aldı

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği Çorum'da yapılan denetimler sonucunda tespit edilen en temiz okullara, düzenlenen törenle beyaz bayrak ve plaket verildi.
19 Mayıs İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene, Çorum Valisi Mustafa Toprak, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Hitit Üniversitesi Çorum Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. İrfan Çağlar, Sağlık İl Müdürü Dr. Fikret Purtul, İl Müftüsü Dursun Kaplan, Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Güngör, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törenin açış konuşmasını Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Güngör yaptı.
Sağlık İl Müdürü Dr. Fikret Purtul'un günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Mustafa Toprak da okullarda temizlik ve hijyen konusuna vurgu yaparak, bu konuda gerekli çalışmaların titizlikle yürütülmesi gerektiğini söyledi.
Yapılan konuşmalar sonrasında gerçekleşen törende temizlik ve hijyen denetimlerinden başarıyla geçen 19 Mayıs, 23 Nisan, Bekir Aksoy, Mehmet Akif Ersoy, Ziya Gökalp, Özel Pınar ve Türkler İlköğretim Okulları beyaz bayrak ve plaketle ödüllendirildi.
19 Mayıs İlköğretim Okulu'na verilen beyaz bayrağın göndere çekilmesiyle devam eden tören, yapılan ikramlarla sona erdi. Vali Toprak, tören sonunda programa evsahipliği yapan 19 Mayıs İlköğretim Okulu hatıra defterini imzaladı.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2007 Çarşamba 21:10:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?