7
Mayıs
2024
Salı
EĞİTİM

Hitit Üniversitesi çalışmaları

AKP Çorum Milletvekili Murat Yıldırım, Çorum Hitit Üniversitesi'ni kurmuş olmanın haklı onur ve gururunu yaşadıklarını belirterek, kısa zamanda Rektörlük binasının açılışını yapmayı hedeflediklerini söyledi.

Türkiye'de yıllardır birçok ilin beklentisi olan Üniversite konusunda AKP iktidarının yaptığı çalışmaların takdire şayan olduğunu belirten Murat Yıldırım, "Hükümetin ve milletvekillerin aylarca üzerinde çalıştığı bu yasa milletin beklentileri ve özlemlerinin eseridir. Milletin önünde bulunan insanlar da icraatlarını yaparken egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu ilkesine göre hareket etmelidirler" şeklinde konuştu.

Çorum Hitit Üniversitesi ile ilgili kararın Resmi Gazete'de yayınlanarak kanunlaştığını kaydeden Milletvekili Yıldırım, "Bu kanunla birlikte daha önce varolan Fen-Edebiyat Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi ve İlahiyat Fakültesine ek olarak Tıp Fakültesi kurulmuştur. Üniversite bünyesinde Sağlık Yüksek Okulu, Meslek Yüksek Okulu, Sungurlu Meslek Yüksek Okulu, Osmancık Meslek Yüksek Okulu'nun banı sıra Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü de kurulmuştur" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Rektör atamalarına ilişkin geçici 1. maddeyi Anayasa Mahkemesi'ne götürmesinin kamuoyunda zihinsel bir karışıklığa yol açarak sanki onaylanmamış gibi bir intiba uyandırdığını hatırlatan Yıldırım, geçmişte örneği ve uygulaması olan bu madde kurucu Rektörler'in 2 yıllığına Milli Eğitim Bakanı ve Başbakan'ın önereceği 3 isim arasından Cumhurbaşkanı'nca atanmasına ilişkindir. Bu maddenin onaylamakla birlikte Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesinin Çorum Üniversitesi'ni de içerisine alan ve 15 ilde üniversite kurulmasını sağlayan diğer maddeleri etkilememektedir. Halen bu geçici 1. madde de Anayasa Mahkemesi'nin vereceği aykırı bir karara kadar yürürlüktedir" açıklamasında bulundu.

AKP iktidarıyla birlikte Türkiye'nin her yerinde her konuda gerçekleşen icraatlardan bu dönem Çorum'un da payını aldığını belirten Milletvekili Murat Yıldırım, "Çorum Hitit Üniversitesi, bu dönemde ihalesi yapılan çift şeritli yollar, Obruk Barajı HES projesi, doğalgaz, toplu konut ve diğer yüzlerce yatırım alt alta toplandığında Çorum'un Cumhuriyet tarihinde en fazla hizmeti son üç yıllık sürede aldığı görülecektir. Bu çalışmalarımız önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir" değerlendirmesinde bulundu.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 18:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?