2
Mayıs
2024
Perşembe
EĞİTİM

Fakülte gibi meslek lisesi

Çorum Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Elvan Güneş, meslek liselerine yönelik olumsuz bakış açısının değişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, açtıkları laboratuvarlarla okulu adeta eğitim fakültesine dönüştürdüklerini söyledi.

Öğrencilerin bir rehber öğretmenden ziyade anne ve babasının yönlendirmesiyle gideceği liseyi tercih etmek zorunda kaldığını ifade eden Anadolu Ticaret ve Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Elvan Güneş, "Özellikle bizim bölgemize has bu olumsuz tablonun değişmesi gerekiyor. Halen daha çocuğun devam edeceği liseyi, anne ve babası belirliyor. Bu konuda ebeveynler, çocuğun öğretmenlerinden herhangi bir yardım alma eğiliminde de değiller. Böyle olunca da anne ve babalar, belki çocuk için en uygun görülebilecek meslek liselerini tercih etmek yerine başka bir liseye gönderiyor. Bundan sonraki dönemde de veli, çocuğunun bir meslek sahibi olmasındansa üniversiteye gitmesini arzu ediyor ve doğal olarak yaptığı onca eğitim masrafının karşılığını almak istiyor. Düşündüğü meslek üzerine üniversiteye gidemeyen ya da bitirdikten sonra işsiz kalan çocuk, kendisini bir ikilemin içerisinde buluyor. Çünkü aldığı uzunca bir yıl süren eğitim hayatından geriye elinde bir diploma ve neresinde durduğunu bilmediği bir meslekle karşı karşıya kalıyor" dedi.

Meslek liselerini anne ve babalar tarafından daha çok tercih edilir hale getirebilmek için imkanları dahilinde çalışmalar yaptıklarını belirten Güneş, verdikleri eğitimle öğrencilerin ciddi bir temel aldıklarını ve bundan sonraki yaşamlarında kalifiye eleman statüsüne kavuştuklarını kaydetti.

Okul bünyesinde kurulan bilgisayarlı muhasebe, bilgisayar laboratuvarı, elektrik ve elektronik atölyesi, resim atölyesi, 2 adet fen bilgisi laboratuvarı ile öğrencilere en iyi şekilde eğitim vermeye çalıştıklarını kaydeden Güneş, "Öğrencilerimiz burada adeta üniversite nezdinde bir eğitim görüyor. Biz laboratuvarlarımızda sadece öğrencilere değil açtığımız kurslarla vatandaşlara da hizmet veriyoruz. Okulumuz her geçen gün aranan ve tercih edilen liseler arasında yer alıyor" diye konuştu.

Anadolu Ticaret Meslek ve Ticaret Meslek Liseleri arasında Karadeniz Bölgesi'ne bağlı 52 okulun koordinatörlüğünü de yaptıklarını ifade eden Elvan Güneş, "Okulumuz, bölgesinde adeta bir yıldızdır. Koordinatör okul olarak bünyemizde verdiğimiz eğitimi tüm Karadeniz Bölgesi'ndeki ticaret liselerine de yansıtıyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2008 Perşembe 14:24:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hasret taş IP: 88.230.167.xxx Tarih : 18.01.2008 13:28:03

çok güzel okul başarılarınızın devamını dilerim müdürüm