8
Mayıs
2024
Çarşamba
EĞİTİM

Gazi Üniversitesi'nden panel

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF), Borsa-Finans Kulübü tarafından "Sermaye Piyasalarındaki Son Gelişmeler ve İMKB" konulu bir panel düzenlendi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen panele, Belediye Başkanvekili Hüseyin Kılıç, Çorum TSO Başkanvekili Sami Göktepe, Şeker Fabrikası Müdürü Hüseyin Atak, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. Garanti Bankası'nın desteği ile gerçekleştirilen panelde, sermaye piyasalarının durumuna, Çorum ve bölge için neler getirebileceğine değinildi. Panele konuşmacı olarak Garanti Bankası Çorum Şubesi Müdürü Recep Kayrak, İMKB'den Dr. Murat Kayacan, İİBF Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan ve TOBB Ekonomi Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Aktaş katıldı.

Panel açılışında bir konuşma yapan İİBF Dekanı Prof. Dr. Serdar Kılıçkaplan, üniversitelerin bir ildeki gelişmeyi sağlayacak ve dönüşümü en sistematik biçimde yapabilecek kurumlardan biri olduğunu belirterek, "Bu dönüşüm gerçekleşirken de hali hazırdaki kurum ve kuruluşlarla ilişki ve etkileşim içinde olması zorunluluklardan bir tanesidir" dedi.

Üniversite yöneticilerinin sorumluluğunun sadece öğretimle sınırlı olmadığını söyleyen Kılıçkaplan, "Bu bilinçle, panelimizde, hızla küreselleşen dünyada, sermaye piyasalarının durumuna, yönüne, ilimiz ve bölgemiz için neler getirebileceğine, bu gelişmelerden bizim ve öğrencilerimizin nasıl etkileneceğine kısa ve özlü bir şekilde değinmek istedik. Bu gelişmeler çerçevesinde İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının etkileşimini ve piyasaya yansımalarına da özetle bir göz atmak istedik" şeklinde konuştu.

Liberal ekonomik anlayış temelinde küreselleşme olgusu giderek yayılmakta olduğunu vurgulayan Kılıçkaplan, "Bu bağlamda, oluşan küresel boyutlu yapısal örgütlenme düzeni, elbette finansai piyasaları da etkileyecektir. Bu süreçte, küresel piyasa kurallarının algılanmasında ve yerleşmesinde öncü rolü elbette üniversiteler ve bu alandaki kurum ve kuruluşlar üstlenecektir. Bu süreç çerçevesinde finansai kuruluşların ve reel sektör temsilcilerinin yeniden yapılanmaları ve buna göre bir tavır geliştirmeleri gerekmektedir" diye konuştu.

Serdar Kılıçkaplan'ın konuşmasının ardından TOBB Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Aktaş, "Türkiye'de Bankacılık Sektörünün Yapısı ve Basel II", Garanti Bankası Çorum Şubesi Müdürü Recep Kayrak, "Bankacılık ve Bankacılıkta Sunulan Ürünler", İMKB Uzmanı Murat Kayacan ise, "Ulusal Sermaye Piyasaları ve İMKB" konusunda katılımcılara bilgi verdi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 17:12:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?