3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

'Gülümseyen gelecek'

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile Danone'nin ortaklaşa yürüttüğü 'Gülümseyen Gelecek Anasınıfları ve Oyun Parkları' projesi kapsamında Çorum'da 4 okulda yapılan Anasınıfı ve oyun parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı.

ÇYDD ile Danone tarafından 'Gülümseyen Gelecek Anasınıfları ve Oyun Parkları' projesi kapsamında Mecitözü Tanrıvermiş Köyü İlköğretim Okulu, Çorum Merkez Kale İlköğretim Okulu, Merkez Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu, Merkez 80. Yıl İlköğretim Okulu'na anasınıfı ile oyun parkı yapıldı.

Anasınıfları ve oyun parklarının açılışı nedeniyle düzenlenen törenlerin ilki Tanrıvermiş köyü İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirildi. Anasınıfı oyun parkının açılış törenine Vali Hüseyin Poroy, eşi Ayla Poroy ile Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal, ÇYDD Çorum Şubesi Başkanı Hülya Yolyapar ile dernek üyeleri ve çok sayıda davetli ve köylüler katıldı.

Törende bir konuşma yapan ÇYDD Çorum Şube Başkanı Hülya Yolyapar, derneğin okul öncesi çalışmalara 1997 yılında kırsal alan çalışmaları içinde bireysel bağışlar aracılığıyla başladığını söyledi. Yolyapar, "Bu bağlamda Milli Eğitim Bakanlığı'nın önerdiği derslikler donatılarak hizmete sunulmuştur.

Bağışçıların taleplerine göre tüm illerde Anasınıflarına oyun parkları yapılmıştır. Şu anda 81 ilimizde 250 anasınıfı ve oyun parkı donanımı yapılmış ve 2005 - 2006 eğitim yılında hizmete girmiştir. Ülkemizin en önemli sorunu olan okul öncesi eğitimin geliştirilmesi konusunda çalışmalarımız önümüzdeki yıllarda da artarak devam edecektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Tanrıvermiş Köyü İlköğretim Okulu Anasınıfı ve oyun parkı, okulun anasınıfında eğitim gören öğrencilerin velileri tarafından kurdelesi kesilerek hizmete açıldı. Törende öğrenciler halk oyunları gösterisi ile beğeni toplarken, anasınıfında okuyan minik öğrenciler ise, söyledikleri şarkılar ve oyunlarla törene katılanlara hoş dakikalar yaşattı.

Burada minik öğrenciler ve köylülerle sohbet eden Vali Poroy, daha sonra Merkez Kale İlköğretim Okulu, Merkez Yavuz Sultan Selim İlköğretim Okulu, Merkez 80. Yıl İlköğretim Okulu'na anasınıfları oyun parklarının açılışını gerçekleştirdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 17:05:37
Güncelleme :8 Kasım 2005 Salı 17:11:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?