3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Haydi kızlar evinize!

Çorum'da, ön kayıt yaptırdıkları 75. Yıl Sağlık Meslek Lisesi'ne ek kontenjan verilmemesi nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen 36 kız öğrenci, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e mektup yazarak yardım istedi.

Velileri ile PTT Merkez Şubesi'ne gelen kız öğrenciler, sorunlarını dile getirdikleri mektubu Cumhurbaşkanı Sezer'e yolladı. Okula yazılamayan kızlar yazdıkları mektupta, şu ifadelere yer verildi:

"Bizler Çorum'da okula gidemeyen kız çocuklarıyız. Eşiniz Semra Sezer'in başarıyla yürüttüğü Haydi Kızlar Okula Kampanyası'na rağmen, ön kayıt yaptırdığımız Çorum 75. yıl Sağlık Meslek Lisesi'ne Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasındaki kontenjan sorunun çözülememesi nedeniyle eğitim hakkından mahrum bırakılmış 36 kız öğrenciyiz. Eğitim ve öğretim yılının başlamasının üzerinden 50 gün geçmesine rağmen, sorunumuz çözümlenmemiştir.

Aynı sorunun yaşandığı Erzurum, Tokat ve Merzifon'a ek kontenjan verilirken, nedense Çorum bu haktan mahrum bırakılmıştır. Sıkıntılarımızı, milletvekillerine, ildeki ilgili kurum yetkililerine defalarca anlattık; buna rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Umutlarımız tükenmek üzere iken, son olarak sorunumuzu size iletmeye karar verdik. Ümit ediyoruz ki geleceğin güvencesi olan ve okumaktan başka da hiçbir gayesi olmayan biz 36 kız öğrencinin bu eğitim sorunu bir an önce çözümlenir."

.
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2005 Salı 23:48:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?