3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

'Haydi Teyzeler Amcalar Okula'

Çorum Ziya Gökalp İlköğretim Okulu İzci Kolu öğrencileri, okur-yazar olmayan vatandaşların okula gitmeleri için kampanya başlattı.

Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi tarafından yetişkinler için açılan okuma-yazma kurslarına vatandaşların katılımlarını sağlamak amacıyla, "Haydi Teyzeler, Amcalar Okula" adlı bir kampanya başlatan öğrenciler, ev ev dolaşıp okur-yazar olmayanları kursa katılımlarını sağlamaya çalışıyor.

"Türkiye'de hiç cahil insan kalmasın" diyen minik öğrenciler, tüm Türkiye'nin okuma seferberliğine katılması gerektiğini söyledil. Çalmadık kapı bırakmayacaklarını belirten öğrenciler, "Türkiye'nin bugüne kadar çektiği sıkıntılar, okur-yazar oranının düşük olması nedeniyle cahil insanın bulunmasıdır. Amacımız, açılan okuma-yazma kurslarına okur-yazar olmayan tüm vatandaşlarımızı katmaktır" diye konuştu.

Çorum Ziya Gökalp İlköğretim Okulu Müdürü Ekrem Özümar da yaptığı açıklamada, öğrencilerin kampanyasının çok önemli olduğunu ifade ederek, bu kampanyayı sonuna kadar destekleyeceğini açıkladı.

Ekrem Özümar, "Artık birilerinin bir şeyler yapma zamanı geldi. Toplumumuzda cahil insan kalmamalı, okur-yazar olmayan vatandaşlarımız açılan bu kurslara mutlaka katılmaları sağlanmalıdır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2005 Çarşamba 12:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?