3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Kızlar, erkekleri yendi

Çorum'da çekişmeli geçen 5 kişilik İl Öğrenci Meclis Üyeliği seçimlerinin galibi, kızlar oldu.

İl Öğrenci Meclis üyeliği seçimleri için 24 aday mücadele ederken, yapılan seçimde Kız Meslek Lisesi'nden Kübra Karacaoğlu 46, Bahçelievler İlköğretim Okulu'ndan Yiğit Akdoğan 38, Dumlupınar İlköğretim Okulu'ndan Tansu Tuğçe Batak 25, Çorum 75. Yıl İlköğretim Okulu'ndan Gamze Irız 25 oy alarak İl Öğrenci Meclisi'ne seçildi.

Öğrenciler seçim öncesi üyeliğe seçilebilmek için adeta birbirleri ile yarıştı. Kürsüde seçilebilmek için öğrencilere çeşitli vaatlerde bulunan öğrencilerin, zaman zaman yaptığı konuşmalar siyasi parti başkanlarının propaganda konuşmalarını aratmadı. Seçimlere öğrenci velileri de yoğun ilgi gösterirken, Seçim Kurul Başkanı Milli Eğitim Müdürü İsmail Güngör, seçimlerin adaletli bir şekilde yapıldığını belirterek, "Öğrencilerimize eğitim, öğretim hizmetleri yanında demokrasi kültürünü vermek ve yaşatmak da en büyük görevimizdir" dedi.

Öğrencilerin demokrasinin en güzel örneğini sergiledikleri seçimlerde, İl Öğrenci Meclisi Üyeliği için 175 oy kullanıldı. Seçim sonucunda 5 üyelikten 4'ünü kızlar alırken, 1 üye de erkek öğrenciden seçildi.

Diğer taraftan İl Öğrenci Meclisi'ne üye olmak için konuşma yapmak isteyen adaylardan boyu kısa olanlar ve kürsüden gözükmeyen öğrenciler, konuşmalarını öğretmenlerin kucağında yapmaları solanda gülüşmelere neden oldu.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 01:26:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?