3
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

Okula gidemeyen 3 kız kardeşe destek

Maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gönderilmeyen 3 kardeşe Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü sahip çıktı.

Alınan bilgiye göre, bir mandırada işçi olarak çalışan Nuri Kaymaz, Hamide (8), Ayşe (9) ve Serpil Kaymaz (12) adlı kızlarını maddi imkansızlıklar nedeniyle okula gönderemiyordu. Milli Eğitim Müdürlüğü aileyi ikna ederek, 3 kardeşe "Haydi Kızlar Okula" kampanyası çerçevesinde sahip çıktı ve Çeşme Ören Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'na aldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Hamide, Ayşe ve Serpil Kaymaz kardeşlerin tüm masraflarını üstlendi. Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal Çeşme Ören Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'nda aynı sınıfta eğitimlerini sürdüren 3 kardeşi ziyaret etti.

Öğrencileri tebrik eden Abdurrahim Köksal, Çorum'da çocuklarını okula göndermeyen ailelere seslenerek, çocuklarını okutmalarını istedi. Ailelerin çocuklarını okutmalarının görevleri olduğunu hatırlatan Köksal, "Çocuklarımız cahil kalmasın, aileler çocuklarını okula göndersin, okutma imkanı olmayan çocuklara devletimiz sahip çıkıyor, siz yeter ki, çocuklarınızı okula gönderin" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğünün katkıları sonucu okula yazılan Hamide, Ayşe ve Serpil Kaymaz ise okula gelmekten oldukça mutlu olduklarını belirtti. Hamide doktor olmak istediğini söylerken, Ayşe öğretmen, Serpil ise Hemşire olmak istediğini söyledi. Okula yazılmaktan oldukça mutlu oldukları gözlenen 3 Milli Eğitim Müdürü Köksal'a teşekkür ederek ellerini öptü.

Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Köksal daha sonra çocuklarını okula gönderen Nuri Kaymaz'ı da çalıştığı mandırada ziyaret ederek tebrik etti ve tüm aileleri çocuklarını okula göndermesi çağrısında bulundu.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2005 Perşembe 17:37:06
Güncelleme :30 Eylül 2005 Cuma 16:53:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?