7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

AKP Merkez İlçe seçimleri

AKP Çorum Merkez İlçe Teşkilatı'nın 2. Olağan Genel Kurulu'nda, Ünal Sarıoğlu başkanlığa seçildi.

Anitta Otel'de gerçekleştirilen ve Haşim Ahlatçı ile Ünal Sarıoğlu'nun listelerinin yarıştığı genel kurulun Divan Başkanlığı'nı AKP Yozgat Milletvekili İlyas Arslan yaptı. Seçimlerde önce bir konuşma yapan AKP Çorum Merkez İlçe Başkanı Haşim Ahlatçı, AKP'nin kuruluşunda Teşkilat Başkanlığı yaptığı ve 3 yıldır da Merkez İlçe Başkanlığı yaptığını belirterek, bu süre içerisinde ilkelerinden asla ödün vermediği söyledi.

Türkiye'de siyasetin yerlerde süründüğü bir dönem yaşadıklarını, böyle bir dönemden AK Parti iktidarıyla birlikte yeniden diriliş öyküsünün yazıldığını ifade eden Ahlatçı, böyle bir partinin kadrosunda yer almaktan büyük onur duyduğunu dile getirdi. Partide görev yaptığı süre içerisinde hedefi küçültmeden yola devam ettiklerini altını çizen Ahlatçı, "Her çalışmamızın altında pırıl pırıl ümitler vardır. Biz sizle bu ümidi paylaştık. Sizlerle el ele omuz omuza çalıştık. Siyaseti bizim için amaç değil, sizleri hizmet etmenin bir aracı olarak gördük. Dürüst olduk ve yanlışları konuşarak değil, doğruları yaparak hareket ettik" diye konuştu.
AKP Merkez İlçe 2. Olağan Kongresi'nde partililere seslenen Ünal Sarıoğlu, tarihi bir gün yaşadıklarını ve yıllardır üyesi bulunduğu AKP'den Merkez İlçe Başkan adayı olarak delegenin karşısına çıktığını ifade etti.

AKP iktidarının daha da güçlendiği bir dönemde olduklarını vurgulayan Sarıoğlu, "Ne yazık ki 3 yılda 400 üye kaydetmiş bir yönetimle bir adım daha ileri gidemeyiz. En hayırlısı yorulan kardeşlerimizi dinlendirmek. Teveccüh gösterdiniz aday yaptınız. Siyaset bir ekip işidir ve tüm yönetimimle beraber biz bir bütünüz. Özümüz ve sözümüz birdir. İlçe seçiminden sonra, hangi il başkanıyla çalışacağımız da açık açık ortadadır. Tüm AKP'liler atın nalını tutan bir çivi gibi sağlam ve dik olmalıdır. Sizleri, çivi gibi sağlam olan yönetime oy vermeye davet ediyorum. Sizlere layık olmaya çalışacağız " değerlendirmesinde bulundu.
Toplam 418 delegenin oy kullandığı seçimlerde, Ünal Sarıoğlu'nun listesi 214, Haşim Ahlatçı'nın listesi ise 175 oy aldı. Seçimlerde 2 oy da geçersiz sayıldı.

Seçimlerde Sarıoğlu'nun listesinde yer alan 30 kişilik yeni yönetim, Yüksek Seçim Kurulu'ndan mazbata aldıktan sonra göreve başlayacak.
Genel Kurulda ayrıca, gelecek ay içerisinde yapılacak olan AKP İl Başkanlığı seçimlerinde oy kullanacak 214 kişilik delegeler de belirlendi.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 18:19:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?