8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

AKP'li Kafkas'tan MHP'ye tepki

AKP Çorum Milletvekili Agah Kafkas, önceki gün gerçekleştirilen MHP Çorum Merkez İlçe Kongresi'nde AK Parti ile ilgili sarfedilen sözlere, AKP İskilip İlçe Kongresi'nde cevap verdi.

"Bir partinin merkez ilçe kongresinde AKP'nin yaptığı hizmet ve çalışmalarına laf atmışlar. Bizi hainlik ve milletini düşünmemekle suçlamışlar" diyerek sözlerine başlayan Agah Kafkas, "Bu sözleri sarfedenlerden daha az milliyetçi olan namerttir" diye konuştu.

Yapılan eleştirilere onların üslubuyla cevap vermeyi kendine yakıştırmadığını belirten Kafkas, "Türkiye'nin, tarihte hiç olmadığı kadar bir birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bir kısım densizlerin terörle İslam'ı özdeşleştirmeye çalıştığı bir dönemdeyiz. Türkiye'nin büyümesi ve yolsuzluklardan sıyrılarak yürümesi bazılarında kaşıntı yarattı. 3 yıl içerisinde kasvetli havayı dağıtıp umutları yeniden yeşertmemiz üzerine terör örgütü tekrar hortladı. Birileri de çıkıp bölücülerin bizim himayemizde olduğunu ve bölücülüğün bizim genlerimizde olduğunu söylüyor. Bizim genlerimiz Fatih Sultan Mehmet'e ve Hz. Adem'e dayanır. Daha dün sola itaati hizmet sananlar bize milliyetçilikten söz etmesin. Sağlık eski Bakanı Osman Durmuş, hala selpak, tuvalet siyaseti yapıyor. Bu ülkede Sağlık Bakanlığı yapmış birisi, Türkiye'nin gelmiş geçmiş en büyük Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adını ağzına alırken daha dikkatli olmalıdır. Bizim bildiğimiz milliyetçilik, ülkeyi daha çağdaş bir şekle getirmek değil midir? Kongrelerinde bize 'Şu ana kadar ne yaptılar?' demişler. Çorum'daki hastane ek binasını yarım bıraktıklarından söz etmiyorlar. Onların yaptığı bina sayısı TOKİ'deki bir sokak kadar yok" açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin bir geçiş süreci yaşadığını, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu anlatan Kafkas, "Kan tüccarları yeniden kan ticareti yapmaya başladılar. Bir kısım dengesizler terörle İslamiyet'i birbirine bağdaştırmaya çalışıyor. Ülkemizdeki büyüme birilerini rahatsız etti. Ancak Ülkenin bütünlüğünü kimse bozamayacak" dedi.

Agah Kafkas konuşmasının sonunda, "MHP Kongres'nde 'AKP'ye Çorumlular hesap sormalıdır. Hesap sormazsa biz onlara hesap sorarız' şeklinde ifadeler kullanmışlar. Siz kimsiniz halka hesap soruyorsunuz. Biz Allah'a hesap verir gibi Çorumlular'a hesap veriyoruz. Bu millete hesap soracağını zannedenler, boylarının ölçüsünü her zaman almıştır. Onları akıllı olmaya, sağ duyulu olmaya ve milletle yarışmamaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2006 Çarşamba 17:02:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
merve gültekin IP: 188.3.231.xxx Tarih : 15.08.2010 14:51:34

sayın çorum miletvekili agah kafkas alacaya ne hizmet yaptınız. sayın yasin hatip oğlu gibi 8 senedir milet vekilisin sırtımızdan yasin hatip oğlunu indirdik senide alacanın halkı indirir.