8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

İngiltere Büyükelçisi Çorum'da

İngiltere Büyükelçisi Sir Peter Westmacott ve eşi, Çorum, Amasya, Tokat ve Sivas'ı kapsayan turistik gezi için Çorum'a geldi. İlk olarak Boğazkale-Hattuşa'yı gezen Büyükelçi Sir Westmacott ve eşi, ardından Çorum Valisi Hüseyin Poroy'u ziyaret etti.

Vali Poroy ve eşi Ayla Poroy tarafından Valilik önünde çiçekle karşılanan Sir Westmacott ve eşi, makama çıkarak bir süre sohbet etti. Çorum'a daha önce de geldiğini belirten İngiltere Büyükelçisi Sir Peter Westmacott, Çorum'da bulunan Hitit uygarlığına ait eserler ve yerleşim yerlerinin mutlaka görülmesi gerektiğini vurgulayarak, Prens Charles'in de 2 kez geldiğini hatırlattı.

Eşinin Çorum'u daha önce görmediğini, kendisinin ise 18 yıl önce yine Türkiye'de görev yaptığını belirten İngiltere Büyükelçisi Sir Peter Westmacott, "Türkiye'nin gerçekten görülmeye değer pek çok yeri var. Çorum da bu tür bir yer. Haftasonu tatilimizi değerlendirip, Çorum, Amasya, Tokat, Sivas ve Kayseri'yi kapsayan bir geziye çıkmayı istedik" diye konuştu.

Eşi ve kendisi düzgün bir Türkçe konuşan İngiltere Büyükelçisi Sir Peter Westmacott, Vali Poroy ile samimi bir ortamda sohbet etti. Vali Poroy, bir gazetede yayınlanan en iyi 10 tatil yöresi arasında gösterilen Hattuşa'yı gösterdiği Büyükelçi Sir Westmacott, bu yıl sonunda görev süresinin sona ereceğini ve Türkiye'den üzgün olarak ayrılacağını dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 20:30:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?