7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Erkan Mumcu Çorum'da

Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, bu ülkenin bölüneceği, Cumhuriyet'in ve laikliğin elden gideceği yönündeki sözlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. 

Anavatan Partisi Çorum İl Teşkilatı tarafından Kültür Düğün Salonu'nda verilen iftar yemeğine katılmak üzere Çorum'a gelen Genel Başkan Erkan Mumcu, iftar sonrası yaptığı konuşmada gündemdeki konular hakkında açıklamalarda bulundu. Siyasetin insanı sevmek olduğunu söyleyen Mumcu, korkmadıklarını, korkutmadıklarını ve korkutmak adına siyaset yapmadıklarını belirterek, "Biz müjde vermek için siyaset yapıyoruz, biz güven vermek için siyaset yapıyoruz, biz halkla beraber halkın inandığı değerler uğruna her türlü mücadeleyi ölümü de göze alarak ve ölene kadar, sonsuza kadar vermeyi, o mücadelede, o yolda yürümeyi göze alarak siyaset yapıyoruz" dedi. 

Son günlerde ülke gündemindeki laiklik ve irtica konuşmalarını hatırlatan Genel Başkan Mumcu, "Dine inanmış milyonlarca mümin vatandaşımız varken hiçbir şey elden gitmiyor. 'Eyvah laiklik elden gidiyor' diyorlar. Hiç korkmayın laiklik de elden gitmiyor. Bu millet laikliğin değerini çok iyi biliyor. Bu millet laiklik sayesinde, din ve vicdan özgürlüğünü doya doya yaşayabildiğini, ibadetlerini özgürce yapabildiğini, dinini, inancını korkmadan söyleyebildiğini biliyor ve laikliğe sonuna kadar sahip çıkıyor" açıklamasında bulundu. 

Cumhuriyet'e milletin sahip çıktığını vurgulayan Erkan Mumcu, kimsenin milletten daha fazla Cumhuriyet'e sahip çıkmaya kalkmamasını istedi. "Kimse milletin elinden iradesini millete rağmen almaya da kalkmasın" diye konuşan Mumcu, "Cumhuriyet, halk tarafından yönetimdir. Halka güveneceksiniz. Rejimin içerisinden halkın iradesini, halkın arzusunu çıkartırsanız, orada Cumhuriyet falan kalmaz, orada kalan başka bir şey olur. Memleketin değerleri etrafında kavga etmeyeceksiniz. Laiklik de bizim, din de bizim, cumhuriyet de, demokrasi de, vatan da bizim. Hepimiz bu ülkenin sahipleriyiz ve hepimiz kardeşiz" ifadelerini kaydetti. 

Din, laiklik gibi toplumun ortaklaşa kucakladığı değerler etrafında söz söyleyen herkesin çok dikkatli olması gerektiğini belirten Mucu, "İrtica derken insanların kutsal saydığı değerleri rencide etmemeye özen göstermek lazım. Laiklik de böyledir. Sayın Cumhurbaşkanı Meclis'te 'laiklik doğrultusunda gerekirse insanların bazı hak ve özgürlükleri kısıtlanabilir' diyor. Niyetiniz laikliği sevdirmek mi? Yoksa laiklikten soğutmak mı? Niyetiniz laikliğe saygı duydurmak ve sevdirmek ise bu söylediğiniz doğru değil. Laiklik hiç kimsenin temel hak ve özgürlüklerinden fedakarlık talep eden bir şey değil, tam tersine özellikle inanç ve ibadet özgürlüklerini garanti altına alan bir şeydir. Kıymetini iyi bilmemiz lazım. Bu konularda söz söyleyen sözünü ağzında döndüre döndüre söylemelidir. Çünkü hangi sözün kime yaradığı belli olmuyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2006 Çarşamba 09:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?