7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Türk Eğitim-Sen'den açıklama

Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk ve bir grup sendika üyesi Çorum Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de bulunduğu Çorum Valiliği bahçesinde basın açıklaması yapan sendika yöneticileri, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü'nün Çorum'da vekil müdür olarak görev yaparken Kayseri'de bir başka vekil müdürün görev yapmasına tepki gösterdi.

"Türk Eğitim-Sen Kayseri 2 Nolu Şube olarak Kayseri'deki vekil müdürün çözemediği ve çözemeyeceği sıkıntılarımızı asıl müdüre iletmek ve çözüm üretebilmek için buradayız" diyen Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Asıl Müdüre sesleniyoruz. Okullarda yaşanan şiddet artarak devam ederken, hakka hukuka aykırı, usulsüz atamalar yapılırken, yanlış uygulamalar sonucu eğitim çalışanları mağdur edilirken Türk Eğitim-Sen mensupları saldırılara uğrarken, sağlık raporları hiçe sayılırken ve bütün bu uygulamaları sizin vekiliniz yaparken siz burada vekillik yapmayı bırakarak asli görevinizin başına geliniz. Aksi takdirde vekilinizin yaptığı bütün uygulamalardan siz sorumlu olacaksınız" diye konuştu.

Kayseri 2 Nolu Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, "Eğitim çalışanları ve diğer memurların harcırahlarına el konulurken vekil müdür uygulamasıyla bu vekiller hak etmeden geçici görev yolluğu almaktadırlar. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bütün yetkilileri bu haksız duruma çare bularak bu tür yanlışlıkları düzeltmelerini bekliyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 27 Mart 2006 Pazartesi 12:41:06
Güncelleme :27 Mart 2006 Pazartesi 13:44:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?