7
Mayıs
2024
Salı
SİYASET

Rekabet için kalite şart

Çorum Belediyesi, 2004 yılı içerisinde başladığı ISO 9001 Kalite çalışmalarını tamamlayarak, TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni aldı.

Anitta Otel'de düzenlenen bir törenle, TSE Başkanı Kenan Malatyalı tarafından Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi takdim edildi.

Türk Standartları Enstitüsü'nden gelen uzmanların yaptıkları denetimler sonucunda Çorum Belediyesi'nin TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almaya hak kazandığı açıklanmıştı. Yaptıkları kalite çalışmalarıyla artık Çorum Belediyesi'nde iş akışında, hedeflerin belirlenmesinde ve belediye faaliyetlerini içeren tüm konularda, ilerleyen yıllarda en küçük sapmaların dahi yaşanmaması için mastır plan dahilinde belgeli ve önünü gören bir proje kapsamında çalışmalarını sürdürecek.

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Turan Atlamaz, her alanda Çorum'a daha kaliteli, daha çağdaş hizmetler vermeyi kendilerine amaç edindiklerini ifade ederek, yaptıkları ISO çalışmalarıyla vatandaşın da memnuniyetinin ön planda tutulduğunu, verilerin sistemli bir şekilde saklanması nedeniyle vatandaşın da belediyedeki işlerini en kısa sürede tamamlayabileceğini dile getirdi.

Başkan Atlamaz, "Hemşehrilerimizin memnuniyeti bizler için çok önemli. Yapılan planlı çalışmalarla daha da kaliteli hale gelecektir" diye konuştu.

Toplantıya katılan TSE Başkanı Kenan Malatyalı, tüm dünyaya iş yapan sektörlerin rekabet yapabilmeleri için en gerekli faktörün kalite olduğunu ifade ederek, "Eğer dünyayla rekabet yapmak istiyorsak, kaliteye önem vermeliyiz. Dünyanın her yerinde büyük takdir toplayan, TSE'nin kalite konusunda büyük çalışmaları vardır. Ve TSE tarafından kalitesi tescillenen markalar dünya standartlarındaki ürünlerle birebir yarışacak düzeyde oluyor" dedi.

TSE'nin verdiği kalite tescilinin dünyanın her yerinde büyük takdir topladığını ifade eden Kenan Malatyalı, "Biz kalitemizden eminiz ve vermiş olduğumuz kalite tescilleri dünyanın her yerinde garantilidir" şeklinde konuştu.

Belediyenin yaptığı çalışmalar ve TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni almak için yapılan eğitim seminerleri ve çalışmalarıyla ilgili olarak hazırlanan sine vizyon gösterisinin ardından TSE Başkanı Kenan Malatyalı tarafından Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'a TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi'ni verdi.

Toplantıya Vali Hüseyin Poroy, Garnizon Komutanı J. Alb. Ufuk Tuncer, Belediye Başkanı Turan Atlamaz, TSE Başkanı Kenan Malatyalı, Emniyet Müdürü İsmail Karaman, ilçe ve belde belediye başkanları ile daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 20:54:57
Güncelleme :23 Ocak 2006 Pazartesi 21:02:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?