8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Sungurlu'da başkan Aydoğmuş

AKP Sungurlu İlçe Kongresi'nde, 191 oy alan Ahmet Aydoğmuş İlçe Başkanlığı'na seçildi.

Özgür Düğün Salonu'nda yapılan kongrede, 429 delegeden 381'i oy kullandı. 2 listeyle girilen seçimlerde, Mustafa Lafcı 190 oy alırken, Ahmet Aydoğmuş 191 oy alarak İlçe Başkanlığı'na seçildi. Seçim sonucunun sadece bir oyla belirlenmesi, kullanılan oyların 2 kez sayılmasına neden oldu. Yapılan 2 ayrı sayımda da sonuç değişmeyince, Ahmet Aydoğmuş AKP Sungurlu İlçe Teşkilatı'nın yeni başkanı oldu. Seçim, sonucu kadar yaşanan tartışmalarla da bir hayli dikkat çekti. Kongrede önce eski Başkan Mustafa Lafcı, isim vermeden bazı milletvekillerini Sungurlu'yu ikiye bölmekle suçladı. Daha sonra kürsüye gelen Milletvekili Muzaffer Külcü de delegeleri telefonla aramalarının doğru olmadığını savundu. Oldukça gergin bir ortamda gerçekleştirilen kongrede, zaman zaman partililer birbirlerine sözlü münakaşalarda bulundu.

Sungurlu'daki tartışmalı kongrede konuşan AKP İl Başkanı Mehmet Karadağ ise, "Başka partilere benzetmeyin bizim partimizi" dedi. İl Başkanı Karadağ, bugüne kadar 6 ilçede kongre yapıldığını, bu ilçelerin üçünde seçimlere tek listeyle gidildiğini söyledi. Kongrelerin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakışır bir şekilde yapılmasını isteyen İl Başkanı Mehmet Karadağ, herkesten bu konuda hassasiyet beklediklerini vurguladı. Karadağ, "Birbirimizi kırıp dökmeye gerek yok" uyarısında bulundu.

Seçim sonuçlarının açıklanmasından sonra kürsüye gelerek bir teşekkür konuşması yapan Ahmet Aydoğmuş, "Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın yolsuzluk ve yoksullukla olan mücadelesini hepimiz biliriz. Bizde bu mücadelede üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Başbakanımızın performansına uyum sağlayacak, genç ve dinamik bir başkan, güçlü ve enerjik bir kadro ile Sungurlu halkına hizmet etmek için göreve talip olduk. Allah utandırmasın. Bizim sermayemiz ülke ve millet sevgisidir. İdeoloji ve bağnazlık yok, sevgi, saygı ve hoşgörü vardır. Hizmet eden, huzur veren, devletle kavga etmeyen, korkusuz, başı dik, milletini kısır çekişmelerle oyalamayan bir yapıya sahibiz" diye konuştu.

AK Partinin siyasete kalite getirdiğini, siyaset anlayışlarında çatışma ve gerginliğe yer olmadığını belirten Ahmet Aydoğmuş, "Çözüm çok açık ve nettir. Kongre süreci bir yarıştı, mücadele ettik ve sonuçta bir oy farklı da olsa kazandık. Bizim yolumuz bir, sözümüz bir, özümüz bir, bayrağımız bir, sevdamız birdir. Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Eski İlçe Başkanı ve yönetimine bugüne kadar yaptıkları çalışmalar için teşekkür ediyorum. Bundan sonra yapacağımız çalışmalarda onların bilgi birikimi ve tecrübelerinden yararlanmak isteriz" açıklamasında bulundu.

Bir oyla seçimi kazanan Ahmet Aydoğmuş başkanlığında oluşturulan yeni yönetim kurulunda şu isimler görev aldı:
"Bekir Sami Ünsal, Ömer Karacif, Mehmet Kaplan, Necati Onan, Gazi Kendircioğlu, İlyas Özkan, Şükrü Leylek, Hanifi Vargeloğlu, Veli Yurdasucu, Ali Baranlıoğlu, Gökhan Buğbul, İbrahim Çırakoğlu, İsmail Damarlı, Hüseyin Kirazlı, Mustafa Yelen, Sabri Yardımcı, Ünal Karaman, İsmail Şahin, Osman Yelmenoğlu, Faruk Akay, Adnan Sarıyerli, Hüseyin Özgündüz, Bekirçekicioğlu ve Ramazan Kelepirci."

68 tane il delegesinin de belirlendiği kongreye, Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, AK Parti Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Ali Yüksel Kavuştu, Murat Yıldırım, Muzaffer Külcü ve çok sayıda partili katıldı.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2006 Pazar 15:31:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?