8
Mayıs
2024
Çarşamba
SİYASET

Turan Atlamaz'dan açıklamalar

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz, Boğazkale, Alacahöyük, Şapinuva gibi çok önemli turizm potansiyeline sahip Çorum'un, üniversite ile birlikte kent gelişiminde büyük bir adım atacağını söyledi.

Çorum'un üniversite kurulması planlanan iller arasında kriterlere en uygun illerin başında geldiğini ifade eden Belediye Başkanı Atlamaz, ''Çorum, fakülte ve öğrenci sayısı, bina durumu ve nüfus gibi birçok açıdan diğer ilerden çok öndedir'' dedi. Teşvik Yasası kapsamındaki Çorum'un, 1 yıl içinde çok önemli bir gelişme gösterdiğini ifade eden Atlamaz, "Bu gelişme, üniversiteyle daha da hız kazanacak. Tekstil, gıda sektörü başta olmak üzere çok sayıda fabrikaya sahip olan Çorum'un, kısa sürede bir kaç kat büyüyeceğini tahmin ediyoruz. Bu da üretim ve istihdamla mümkün olacaktır.

Çorum'un gelişmesine doğrudan etki eden faktörlerden birisini de, doğu-batı, güney-kuzeyi bağlayan kavşak noktasındaki coğrafi konumu belirlemektedir. Bu büyümenin sağlıklı olabilmesi için ise üstün vasıflı işgücü yetiştirecek olan bağımsız bir üniversiteye büyük iş düşecektir'' diye konuştu. Hitit Üniversitesi kurucu rektörünün de Çorum için çok önemli olduğunu dile getiren Başkan Atlamaz, "Üniversitemiz idari, sosyal ve akademik oluşumunu iyi şekillendirmelidir. Bu nedenlerde kurucu rektörün kimliği önemlidir" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2006 Salı 23:55:52
Güncelleme :1 Şubat 2006 Çarşamba 00:00:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?