18
Haziran
2024
Salı
YAŞAM

Çamursuz bir Osmancık için...

Asfalt seferberliği başlatan Osmancık Belediyesi, son iki ay içerisinde değişik mahallelerde bulunan ana Caddelerde 10.050 metre kare yol asfaltı yaptı.

Yol asfaltlama çalışmalarında merkezi Ankara'da bulunan ASTEK Yol Kimyasalları Ltd. Şti. tarafından özel olarak üretilen emisyon katkı malzemeli (CRS-2 katyonik asfalt emülsiyonu) satıh kaplama asfalt malzemesinden 34,720 ton malzeme kullanıldı. Belediyeye ait araç gereç ve belediye işçileri tarafından yürütülen asfalt çalışmalarında, yine belediye tarafından hazırlanan mıcır kullanılıyor. Önceden hazırlanan stabilize üzerine bir kat emülsiyon malzemesi atılarak 15-30 diye tabir edilen kırma mıcır ve ikinci kat olarak da yine emülsiyon malzemesi atılarak, 7-15 tabir edilen kırma mıcır atılarak tamamlanan asfaltlama çalışmalarında daha pahalı olan astar malzeme kullanılmadan tek bir malzeme ve düşük maliyetli asfalt kısa zamanda kullanıma hazır hale geliyor.

Devam eden çalışmalar hakkında bilgi veren Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun, "Bol yağışlı mevsimin yaklaştığı günlerde çamurdan muzdarip olan vatandaşımızı mağdur etmemek için ekiplerimiz şehrin dört bir yanında altyapı ve asfalt çalışmalarını sürdürmektedir. 2005 yılı yaz çalışma sezonu başlattığımız asfalt çalışmalarında önceliğimiz yeni açılan caddelerin, Baltacı Mehmet Paşa Bulvarına bağlanan ve şehrin diğer mahallelerinde bulunan ana caddelerinin alt yapı çalışmalarının bitirilerek ve asfaltlama çalışmaları tamamlanarak hizmete açılmasıdır" dedi. Zübeyde Hanım Caddesi'nde bitirilen asfalt çalışmaları tamamlandığını ve diğer caddelerde de çalışmaların süreceğini anlatan Başkan Kurşun, "Zübeyde Hanım Caddesi'nin asfalt çalışması bitirilmiştir. Aynı mahallede bulunan ve alt yapısı tamamlanan Osman Gazi Caddesi de aynı malzeme ile asfaltlanmıştır. Ayrıca Gemici Mahallesi Ergenekon Caddesi ve Gölyazı Caddelerinin asfaltlama çalışmaları bitirilmiştir.Zübeyde Hanım Caddesi, Osman Gazi Caddesi, Ergenekon Caddesi ve Gölyazı Caddesindeki asfalt çalışmalarının belediyemize olan maliyeti işe yaklaşık 30 bin YTL olmuştur" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2005 Perşembe 15:29:55
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 16:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?