24
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Yardımlar eve teslim

Osmancık Belediyesi, yoksul aileleri Ramazan ayında da unutmadı. Ramazan ayı yardım paketleri, yoksul ailelerin evlerine götürülerek teslim ediliyor.

Ramazan ayında yapılacak olan işlemleri belirleyen Osmancık Belediyesi, yoksul ve yardıma muhtaç vatandaşlara sıcak yemeğin, geçen yıl olduğu gibi bu yılda elden evlere teslim edeceğini açıkladı.

Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun, Ramazan ayı boyunca hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında sağlam bir köprü kurmayı amaçladıklarını söyledi.

Kurşun, yaptığı açıklamada, ilk olarak geçen yıl Ramazan'da başlattıkları ihtiyaç sahiplerinin evlerine sıcak yemek servisi uygulamasının, bu yıl daha da genişletilerek ve titiz bir şekilde sürdürüleceğini belirtti.

Böyle bir uygulamadaki amaçlarının, ihtiyaç sahibi olan vatandaşları sokaklara dökmemek olduğunu belirten Belediye Başkanı Kurşun, "Geçen yıl Ramazan ayında Türkiye'de örneğine az rastlanır bir uygulama gerçekleştirerek, ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımızın evine hem iftarda yiyebilecekleri hem de sahurda yiyebilecekleri kadar sıcak yemek servisi yaptık.

Bu yıl da sıcak yemekler aynı şekilde ve sağlığa uygun aynı zamanda mikro dalga fırında ısıtılması kolay olan kaplarda dağıtım yapılacak. Bunu yaparken ihtiyaç sahibi olanların rencide ve deşifre edici davranılmayacak" dedi.

Dağıtımını yapılacak yemeklerin belediye ve hayırsever vatandaşlarca karşılanacağını ifade eden Belediye Başkanı Serdar Kurşun, "Vatandaşlarımıza yardım yaparken deşifre ederek, kendilerini rencide ederek bir yardım yapmayı düşünmediğimiz için bu yılda geçen yıl yaptığımız uygulamada ki yol izleyerek, yapacağımız tüm yardımları gizli olarak vatandaşlarımızın evlerine ulaştıracağız.

Esas özümüze uygun yardım şeklide budur. Yaptığımız yardımları reklm unsuru olarak kullanmak düşüncesinde değiliz. Bu yılda günlük olarak iftarlık ve sahurluk olmak üzere yaklaşık olarak bin kişilik sıcak yemek çıkaracağız" şeklinde konuştu.

Günlük sıcak yemek servislerinden faydalanmak isteyen vatandaşların, Osmancık Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne müracaat etmelerini isteyen Kurşun, bu sene daha çok ihtiyaç sahibi olan vatandaşa ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kurşun ayrıca, Org. Ahmet Çörekçi Caddesi üzerinde bulunan belediye parkında Koyunbaba Eğitim ve Kültür Vakfı Aşevi tarafından kurulan iftar çadırının kurulmasında da yardımcı olduklarını, fakat yemek verme işinin vakfa ait olduğunu ifade etti.

Ayrıca ihtiyaç sahibi olan ailelere gıda paketi yardımlarının da süreceğini kaydeden Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun, Ramazan ayı boyunca sosyal ve kültürel etkinliklere de yer vereceklerini bildirdi. Kurşun, "Halkımızın Ramazan ayını dolu dolu geçirmesi için belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2005 Çarşamba 16:38:29
Güncelleme :13 Temmuz 2006 Perşembe 12:29:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?