4
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Giresun Üniversitesi'nin yankıları

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Giresun Milletvekili Ali Temür, Giresunlular'ın yıllardır özlemle bekledikleri üniversitenin resmen kurulduğunu ifade etti.

Ali Temür, yaptığı yazılı açıklamada, Giresun'un da aralarında bulunduğu 15 ilde üniversite kurulmasına ilişkin 5467 sayılı kanunun Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından imzalanarak yürürlüğe girdiğini hatırlattı. Kanun çerçevesinde kurulan Giresun Üniversitesi Rektörlüğü'ne, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı Fen Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler ile Eğitim Fakülteleri'nin yanı sıra Meslek, Sağlık, Tirebolu Meslek Yüksek Okulları ile Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı Alucra ve Şebinkarahisar Meslek Yüksek Okulları'nın bağlandığını aktaran Temür, yine kanunla birlikte rektörlük bünyesinde Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitüleri'nin kurulduğunu vurguladı.

Giresunlular'ın yıllardır özlemle bekledikleri üniversitenin kurulumunun resmen sağlandığını vurgulayan Temür, "Kanunun onaylanması ve yayınlanması ile Giresunlu hemşehrilerimizin uzun yılladır özlemle bekledikleri Giresun Üniversitesi resmen kurulmuş oldu. Giresun için koyduğumuz hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Yıllarca kurulmasını arzu ettiğimiz ancak bir türlü kurulamayan Giresun Üniversitesi, iktidarımız tarafından kurulmuş oldu. Hedeflerimizden birine daha ulaşmış durumdayız" dedi.

.
Yayın Tarihi : 17 Mart 2006 Cuma 19:54:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
akın şahin IP: 212.156.186.xxx Tarih : 29.12.2006 14:10:41
bence giresun şehri üniversiteyi haketmiyor. şehir tamamen şantiye alanı gibi...