18
Mayıs
2024
Cumartesi
EĞİTİM

Üniversiteye 'fındık' desteği

Giresun Üniversitesi'nin kurulması için gerekli arsanın teminini sağlamak maksadıyla Giresun Valiliği tarafından planlanan "Her Giresunlu'dan 1 Kilogram Fındık" kampanyasının startı, Vali Şükrü Kocatepe ve AKP Giresun Milletvekili Hasan Aydın tarafından verildi.

Vali Şükrü Kocatepe, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi kurulması kararının alındığını hatırlatarak, gerekli altyapı eksikliklerinin giderilmesi yönündeki çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Üniversitenin kurulması yönündeki en büyük eksikliğin arsa konusu olduğunu dile getiren Vali Kocatepe, halen 64 dönümlük alana ihtiyaç duyulduğunu kaydetti.

Ağustos ayıyla birlikte bölgede fındık hasadının başladığına dikkat çeken Vali Kocatepe, gerekli 64 dönümlük alanın teminini sağlamak için valilik olarak hasat döneminden faydalanarak, "Her Giresunlu'dan 1 Kilogram Fındık" kampanyası başlattıklarını ifade etti. Kampanyaya ilk katkı sağlayanların kendisi ve milletvekili Aydın'ın olduğunu belirten Vali Kocatepe, tüm Giresunluları kampanyaya destek olmaya çağırdı.

AKP Giresun Milletvekili Hasan Aydın da yaptığı açıklamada, Giresun Üniversitesi'nin bölgenin geleceği olduğuna dikkat çekerek, destek talebinde bulundu. Vali Kocatepe ve milletvekili Aydın, Dereli İlçesi'ne bağlı Taşlıca Köyü'nde bir vatandaşa ait bahçeden, bir sepet fındık toplayarak kampanyaya bağışladı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2005 Pazar 10:12:31
Güncelleme :14 Ağustos 2005 Pazar 10:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
keşap IP: 81.214.234.xxx Tarih : 15.08.2005 07:51:17
ben iş istiyorum üniversite istemiyorum. iş istiyorum. üniversite giresunun neyine iş verın bana