17
Mayıs
2024
Cuma
EĞİTİM

ÖSS sonuçları masaya yatırıldı

Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, Giresun'un 2005 yılı Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) başarı sıralamasında son sıralarda yer almasının öğrencilerin değil kendilerinin başarısızlıklarından kaynaklandığını söyledi.

Vali Kocatepe, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Özel İdare Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilen 'ÖSS Değerlendirme Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, ÖSS başarı sıralamasında Giresun'un başarısız durumda olduğunu söyledi. Valilik olarak ÖSS'de yaşanan başarısızlığın nedeninin belirlenmesi için okul ve özel dershane idarecileriyle öğretmenlerin katılımıyla değerlendirme çalıştayı gerçekleştirdiklerini aktardı.

Giresun'un ÖSS'de başarı sıralamasında son sıralarda yer almasının öğrencilerin değil, kendilerinin başarısızlıklarından kaynaklandığını dile getiren Vali Kocatepe, "ÖSS bir yarıştır. Bu yarış içerisinde öğrenciler kadar öğretmenler ve okullar da bulunmaktadır. Bu nedenle Giresun'un ÖSS'de bulunduğu yer, öğrencilerimizden çok bizlerin başarısızlığımızdan kaynaklanıyor. Giresun'u başarı sıralamasında önlere çıkarmak zorundayız. Bugün gerçekleştirilen çalıştay bu bağlamda önemli bir adım olacaktır" dedi.

Valilik olarak eğitim-öğretime büyük önem verdiklerini kaydeden Vali Kocatepe, okullarda yaşanan sorunları yerinde görmek için sık sık dolaştığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2005 Pazartesi 12:48:54
Güncelleme :5 Ekim 2005 Çarşamba 14:28:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ASLAN VONADZE IP: 212.156.187.xxx Tarih : 5.10.2005 11:56:26
Bir giresunludan ne beklenebilir ki? :)