7
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Gümüşhane değerlerini tanıyor

Gümüşhane İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri “Gümüşhane Değerlerini Tanıyor” adlı proje kapsamında ilk etkinlik Şair Nurettin Özdemir Konferansı oldu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde dün akşam gerçekleştirilen konferansı Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Adalet Komisyonu Başkanı Hikmet Şen, Vali Yardımcıları Soner Şenel ve Mehmet Demiral, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Yalçın, kamu kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve öğrenciler izledi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Temel Yalçın, Gümüşhane’nin ulusal ve uluslar arası alanda yetiştirdiği kültür-sanat insanlarıyla halkı buluşturmak, tanıştırmak için Gümüşhane Değerlerini Tanıyor projesini uyguladıklarını belirtti.

Yalçın:“Bugün bu ilk programımızda ilimizin siyasi hayatında da önemli bir yere sahip olan, şiirleriyle modern Türk edebiyatında önemli bir yer edinmiş, değerli hemşehrimiz şair Nurettin Özdemir’i tanıtmaya , onun sanatı hakkında sizlere bilgi vermeye çalışacağız. Her şehir insanı, ekonomik hayatı şekillendiren üretim biçimleri, mimarisi, kültürel ve sanatsal etkinlikleri, coğrafyası ve geleneksel yaşam biçiminin ona verdiği renklerde kendi kent kimliğini oluşturur ve bu kimliği geliştirerek yaşamaya devam eder. Bu kimliğin geliştirilme sürecine en önemli katkıyı verenlerin başında o şehrin öncüleri olarak nitelendirebileceğimiz kültür ve sanat insanları gelir. Şehrimizin kimlik mimarları olan bu öncülerin gelecek nesillere layıkıyla tanıtılması bu gelişim sürecinin sağlıklı yürümesinin de temel şartlarından biridir.”diye konuştu.

Etkinlikte konferansın sunumunu yazar-şair Ali Coşkun Hirik yaptı. Bilgisayarlı sunu desteği ile Şair Nurettin Özdemir’in hayatının ve şiirlerinin anlatıldığı sunumun ardından sahne alan Nurettin Özdemir kendi yazdığı şiirleri ve hayatından kesitleri seslendirdi. Programda ayrıca Kuşakkaya Gazetesi Sahibi Turan Tuğlu ve Gümüşhane Lisesi öğrencilerinden Murat Demir, Oya Aktik ve Aybüke Gökeren, şair Nurettin Özdemir’in şiirlerini seslendirdi.

Vali Salihoğlu, konferansın sonunda yaptığı kısa konuşmada bundan sonra düzenleyecekleri gecelerde de böylesine büyük bir kalabalığı beklediğini belirterek; “Dilimizi en güzel ortaya koyan bir sanattır şiir. Gümüşhane’nin insanları böylesine büyük bir şair, böyle değerli bir insan yetiştirdikleri için gurur duymalıdırlar, mutlu olmalıdırlar.” dedi.

Yaklaşık iki saat süren konferans sonunda Vali Enver Salihoğlu’nun Nurettin Özdemir ve Ali Coşkun Hirik’e plaket vermesiyle son buldu.

iha
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 15:01:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?