4
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Öğretmenler Günü coşkuyla kutlandı

Ulu Önder Atatürk’ün 100. doğum yılı olan 1981 yılından bu yana kutlanan Öğretmenler Günü, Gümüşhane’de de törenlerle kutlandı. Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasından sonra Atatürk Kültür Merkezinde Teknik Endüstri Meslek Lisesi tarafından tören düzenlendi.

Törene Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Marangoz , Belediye Başkanı Mustafa Canlı, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşma Gümüşhane Milli Eğitim Müdürü Durmuş Özdemir tarafından yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Özdemir ,Öğretmenlerin kahve köşelerinde boş zamanlarını değerlendirmemelerini, öğretmenlerin boş zamanı olamayacağını, öğretmenler için en önemli servetin zaman olduğunu vurguladı.

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz tören nedeniyle yaptığı konuşmada tribün terörünün de, kapkaççılığın da, tinerciliğin de tek nedeninin eğitim eksikliğinden kaynaklandığını belirterek “İnsanoğlu dünyaya geldiğinde yemeyi, emeklemeyi, yürümeyi ve çevreyi algılamaya çalışır. İşte bu dönemde en büyük görev aileye düşmektedir. Hayat öğrenmeyle eğitimle başlar. Beşikten mezara kadar eğitim. Bu aşamadan sonra okul hayatı başlar. Okula ilk adımla beraber çocuğun geleceği şekillenmeye başlar. Başta aile birinci derece de etkili iken Aile geri planda kalır artık okulla ve Öğretmenle iç içedir, Okul ve öğretmen onu belli kıvama getirir geleceğe hazırlar, Bu nedenle okulun önemi çok büyüktür. Bunun okul çağında olan her anne baba gözlemler, daha düne kadar sizin dediklerinizi yapan çocuk okula gittiği zaman öğretmenin her davranışı, onun her söylediği söz öğrencide bir modeldir, bir örnektir ve onu bir emir telakki eder. Bu nedenle öğretmen hayatımızda çok önemlidir. Öğretmen baş aktördür. Öğretmen geleceğimizin ümit tomurcuklarını ve bu ham cevheri en uygun şekilde en iyi şekilde mücevher haline getiren öğretmenlerimizdir.Bizim toplumumuz öğretmenine verdiği değerlerle ünlüdür. Tarihimizde bunun bir çok örnekleri vardır. Siz Öğretmenlerimiz toplumun önünde bizim önderimizsiniz. Sizler yeni neslin yetişmesinde en önemli unsurlarsınız.Bu nedenle sorumluluğunuz çok büyüktür. Eğitimsizlik nedeniyle bu gün ülkemizde de karşılaştığımız sorunları çok biliyorsunuz, en yakın zamanda bir tribün terörü yaşadık, sebebi nedir ?İyi eğitim alınamaması, iyi eğitim verilememesidir. Kapkaç terörü yaşıyoruz. Sebebi nedir? İyi eğitim alınamaması, iyi eğitim verilememesidir. İstanbul, Ankara, Antalya gibi büyük şehirlerimizde tinercilik, sokak çocukları yaygın vaziyette. Sebebine indiğiniz zaman yine arkasında cehaleti ve eğitimsizliği görüyoruz. Öğretmenler bu olumsuzlukları önlemede en büyük kalkandır. Gençliğimizi, geleceğimizi öğretmenler teminat altına alacaktır” dedi.

Yapılan konuşmalardan sonra 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle düzenlenen okullararası şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında ilk üç dereceye giren öğrencilere ödülleri Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz tarafından verildi. Ayrıca meslekte otuz yılını dolduran öğretmenlere de onur şeref belgeleri de Vali Veysel Dalmaz tarafından verildi.
Mesleğe yeni giren öğretmenlerin yemin töreninde ise sunucu öğretmenlerin andının ayakta dinlenmesini istemesi üzere başta Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz ile birlikte tüm izleyiciler ayakta dinlediler.

Gümüşhane Valiliği
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2004 Perşembe 11:44:35
Güncelleme :6 Aralık 2004 Pazartesi 18:17:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?