2
Mayıs
2024
Perşembe
KÜLTÜR/SANAT

Küçük Cami onarıma alınıyor

Gümüşhane Valisi Veysel Dalmaz, merkeze bağlı Tekke Beldesi'ndeki Çağırgan Baba Türbesi ile Süleymaniye Mahallesi'ndeki tarihi Küçük Cami'nin Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce onarıma alındığını söyledi.

Gümüşhane Valisi Dalmaz, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında her iki kültür varlığının onarıma alındığını belirterek, "Çağırgan Baba Türbemiz, Tekke Beldemizin anayol kenarındadır. 1852 yılında Padişah 3. Murat'ın İran Seferi sırasında gördüğü bir rüya üzerine yapıldığı tarihi kayıtlarda belirtilmektedir. Çağırgan Baba'nın yattığı odanın giriş kapısı üzerinde 41x30 santim boyutlarında mermer üzerine iki satır sülüsle yapılmış kitabesi bulunmaktadır" dedi.

Eski Gümüşhane olarak adlandırılan Süleymaniye Mahallesi'nde onarıma alınan Küçük Cami hakkında da bilgi veren Vali Veysel Dalmaz, Padişah Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan 7 camiden bir tanesinin de Küçük Cami olduğunu ifade etti. Vali Dalmaz, Çağırgan Baba Türbesi ile Küçük Cami'nin onarım işinin 70 günde biteceğini de sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2005 Salı 12:07:26
Güncelleme :13 Eylül 2005 Salı 12:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?