3
Mayıs
2024
Cuma
KÜLTÜR/SANAT

Gümüşhane'nin gururu oldular

Türk Halk Müziği Kız-Erkek Solist Yarışması'nda dereceye giren gençler, Antalya'daki yarışmada, Gümüşhane'yi temsil edecek.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın 2005 yılı faaliyet programında yer alan Kulüplerarası Türk Halk Müziği Solist Yarışması'nın birinci bölümünde, Bartın, Gümüşhane, Artvin, Kütahya, Ankara, Tokat, Trabzon ve Erzurum illerinin katılımıyla Samsun ilinde yapılan Gümüşhane ilini temsilen yarışmaya katılan Gençlik ve Spor Kulübü Türk Halk Müziği Kız-Erkek Solist Yarışması'nda grup ikincisi gelen Büşra Kullukçu ve Onur Akgül ile 15-20 yaş grubunda üçüncü gelen Gani Soydaş'ın başarıları ilde sevinçle karşılandı.

Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan, yakalanan bu başarının devamı için solistlerin, 10-11 Aralık tarihlerinde Antalya'da yapılacak Türkiye finalinde Çok Programlı Lise Müzik Öğretmeni Sezai Yaşar yönetiminde çalışmaların sürdüğünü söyledi. Müdür Çildoğan, Antalya'daki yarışmadan iyi bir derece beklediklerini de sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2005 Çarşamba 13:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?