18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

215 bin fidan dikildi

Karabük'te heyelan ve erozyona neden olan Yenimahalle, Namık Kemal Mahallesi ve Atatürk Mahallesi mevkiinde bulunan tepelerde başlatılan Heyelan ve Erozyon Önleme Projesi kapsamındaki çalışmalar tamamlandı. Heyelan ve Erozyon Önleme Projesi'nin toplam 13 hektarlık alanı kapsadığını belirten yetkililer, projenin Türkiye'de ilk defa Karabük'te uygulandığını ve başarı sağlandığı takdirde yaygınlaştırılacağını ifade etti.

Projenin uygulandığı bölgeye 3 kilometrelik bent çekildiği ve toplam 37 bin çuval konulduğu, çuvalların içine de toprak doldurulduğu öğrenildi. Bölgeye akasya, kızılçam, fıstıkçamı ve iğde olmak üzere 215 bin fidan dikildiğini de belirten yetkililer, projenin 4-5 yıl boyunca takip edileceğini ve herhangi bir çökme olması ve dikilen fidanların tutmaması halinde yerlerine yenilerinin dikileceğini söyledi.

Öte yandan, projenin uygulandığı mahallelerde heyelana maruz kalan evlerin yıkım işleminin gerçekleştirilmediğini söyleyen vatandaşlar ise, "Heyelan ve erozyona maruz kalan mahallelerdeki bazı vatandaşlar, Beşbinevler Mahallesi'nde yaptırılan Afet Konutları'na yerleştirildi. Boş kalan evler ise yıkılmadı. Bu evler hem tehlike oluşturuyor, hem de kötü görüntüye neden oluyor. Bu evlerin biran önce yıkılması lazım" dedi.

.
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2005 Çarşamba 15:45:28
Güncelleme :9 Kasım 2005 Çarşamba 15:48:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?