18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Kurbanlı dualı tören!

Karabük'te 2007'nin ilk orman envalleri, düzenlenen törenle yola çıkarıldı. 

AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Karabük İl Başkanı Cumhur Ünal, Merkez İlçe Başkanı Seyfettin Dikmen, Orman Kooperatifleri Birlik Başkanı Hamdi Kaplan, Muhtarlar Derneği Başkanı Enver Kemik, Karaağaç Köyü Muhtarı Dursun Acar ve köy muhtarlarının katılımıyla Karabük Orman İşletme Müdürlüğü'nde düzenlenen törenle, 2006 yılı ürünü ilk tomruklar, kesilen kurbanın ardından Pirinçlik deposuna doğru yola çıkarıldı. 

Karabük Orman İşletme Müdürü Ahmet Ünver, yılbaşından itibaren 10 bin metreküp ve 7 bin ster orman envalinin üretime kazandırılarak satışa hazır hale getirildiğini söyledi. Enval kesiminin çevredeki ağaçlara zarar vermeden, tecrübeli kişiler tarafından yapılmasının önemini vurgulayan Ünver, "İşletmemize bağlı ormanlarda teknik ekiplerimiz tarafından kayın başta olmak üzere meşe, gürgen ve çam gibi türlerden ağaçlar işaretlenerek mühürleniyor. Bu mühürlenen ağaçlardan büyük bir çoğunluğu kesilerek Pirinçlik ve Çiğdemler depolarında biriktiriliyor. Burada tomruk, maden direği, kağıtlık odun, sanayi odunu, yakacak odun, lif, yonga gibi vasıflarına göre ayırıp sergiliyoruz. Ayda 2 kez ihale usulü odunları satışa sunarak bölge ekonomisine kazandırıyoruz. İhale öncesi taliplileri, sergide odunları görme ve seçme imkanı buluyor" dedi. 

Ünver, kış dönemi içerisinde de kesimlerin sürdürüleceğini, ormanlarda 250'nin üzerinde orman köylüsünün yaz-kış çalıştırılarak iş imkanı sağlandığını da ifade etti.
.
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2006 Salı 14:03:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?