18
Mayıs
2024
Cumartesi
EKONOMİ

Su gibi aziz proje

Karabük merkez ve Safranbolu İlçesi'nin içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacını 2040 yılına kadar karşılayacak olan Karasu Projesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın telekonferans sistemiyle katıldığı törenle açıldı.

Karabük-Safranbolu-Kastamonu yol ayrımındaki terfi merkezinde yapılan törene Karabük Valisi Said Vakkas Gözlügöl, AK Parti Karabük Milletvekilleri Mehmet Ceylan, Hasan Bilir, Ali Öğüten, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci, DSİ 23. Bölge Müdürü Güven Karaçuha ve davetliler katıldı.

Törende konuşan Karabük Valisi Said Vakkas Gözlügöl, "Yılda 23 milyon metreküp su sağlayacak tesisle, 2040 yılına kadar Karabük ve Safranbolu İlçesi'nin su ihtiyacını karşılayacak olan projeyi zamanında ve gereği gibi yapan firma yetkililerine teşekkür erdim. Bu hizmette emeği geçenler su gibi aziz olsunlar" dedi.

Konuşmalardan sonra Başbakan Recep Tayip Erdoğan'nın İzmir'den canlı yayınla törene katılmasının beklendiği sırada protokol çadırı aşırı rüzgarla birlikte yırtılarak uçtu. Çadırın uçması, altında oturan davetlilerin kısa süreli panik yaşamalarına neden oldu.

23 Ağustos 2003 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan, 34 bin 500 metre uzunluğunda ana isale hattı ve 17 bin 800 metre uzunluğundaki ana beslenme hattından oluşan projede 8 adet su deposu ve 6 adet terfi merkezi bulunuyor. Projeyle, 350 bin nüfusun içme, kullanma ve sanayi suyu ihtiyacının karşılanması hedefleniyor.

.
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2005 Pazartesi 16:02:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?