18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Çilek üretimi denemesi başarılı oldu

Karabük merkezde yapılan çilek üretimi denemesi başarılı oldu. Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 2 bin 250 adet çilek fidesinden elde edilen ürünlerle çiftçilerin emeklerinin karşılığını aldığını belirtti. 

Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel yaptığı açıklamada, Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü'nden temin edilen senga, camarosa, mindoir, elvira, delmarvel ve kalmara cinsi 2 bin 250 adet çilek fidesi dikildiğini kaydetti. 2 çiftçinin 2 dönümlük bahçesine dikilen çilek fidelerinin iyi ürün verdiğini kaydeden Temel, "İl genelinde sulanabilen ve polikültür tarım yapılabilen arazi az. Çiftçilerimiz oldukça çeşitli meyve ve sebze üretilebiliyor. Bu çerçevede deneme üretimi göstermiştir ki, çilek yetiştiriciliği verimlilikte en önemli yeri tutmaktadır. Çilek meyvesi, yetiştirilmesi için oldukça önemli bir sermaye ve yoğun emek istemektedir" dedi. 

Temel, çileğin hormonlu olduğu yönünde bir takım iddialar ortaya atıldığını da belirterek, bu iddiaların asılsız olduğunu ifade etti. Temel, "Bu konuda hiçbir yetkisi ve hatta doyurucu bilgisi bile olmayan bazı kişiler tarafından ortaya atılan iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Vatandaşlarımız tedirgin olmasın" açıklamasını yaptı.
.
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2006 Salı 15:09:30
Güncelleme :14 Haziran 2006 Çarşamba 16:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?