18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Garibanlara sahip çıktı, dışlandı

Yenice ilçesinde, kimsenin sahip çıkmadığı yatalak bir adama sahip çıkan hamamcı Dursun Gücün bu yüzden çok tepki aldığını söyledi.

Yatalak ve hasta olan Ahmet Kekeç (56) isimli vatandaşa akrabaları ve kardeşleri sahip çıkmadı. 15 yıldır ilçede hamamcılık yapan Dursun Gücün, yatalak olan Kekeç'e sahip çıktı.

Konuşmakta zorlanan Ahmet Kekeç, kendisine kimsenin sahip çıkmadığını ve yıllardır Dursun Gürcün'ün baktığını söyledi. 4 yıldır akli dengesi bozuk olan ve yatalak olan 2 kişiye bakan hamamcı Gücün de, takdir alacağı yerde ilçe halkı tarafından dışlandığını ve hamama kimsenin gelmediğini söyledi.

Tokat'tan ekmek parası için 15 yıl önce Yenice ilçesine geldiğini anlatan
Gücün, şöyle konuştu: "Şehir hamamı işletiyorum. 4 yıldır ilçede kimsenin sahip çıkmadığı iki garibe hamamda bakmaya başladım. Biri yatalak diğeri ise akli dengesi bozuk. Ben elimden geldiği kadar bunlara bakmaya çalışıyorum. Bu iki garibanın akrabaları dahi gelip sormuyor merak bile etmiyor. Yatalak olan Ahmet Kekeç'in Almanya'da kardeşleri var, onlar dahi arayıp sormuyor. Bırakın onları ben bunlara sahip çıktığım için ilçe halkı takdir edeceği yerde beni dışladı. Bu iki garip burada olduğu için hamama kimse gelmiyor. Ben insanlık görevimi yapıyorum. Bunların duaları yetiyor bize."

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 17:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdi coşkun" IP: 212.156.37.xxx Tarih : 13.02.2008 02:36:54

yenice insani işte.ne beklenebilir ki? AYIP!!!