18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kar gitti çilesi kaldı

Karabük'te dün akşam başlayan ve sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden kar yağışı sonrası Karabük ve ilçelerinde 243 köy yolu ulaşıma kapandı.

Yaklaşık 12 saat boyunca yağan kar sonrası ulaşıma kapanan Karabük-Bartın karayolu bu sabah ulaşıma yeniden açıldı.

Safranbolu ilçesinde esnaf, yer yer 40 santimetreye ulaşan kar sonucu ellerine aldıkları kürekle dükkanlarının yollarını açmaya çalıştı. 3 bin yıllık tarihi evlerin bulunduğu Safranbolu'da kar eşsiz manzaraları da beraberinde getirdi.

Sabahın ilk ışıkları ile fotoğraf sanatçılarının akın ettiği Safranbolu'da beyaz örtü bir gelinlik gibi tarihi evleri ve sokakları süsleyerek izlemeye değer görüntüler oluşturdu. İlçede tarihi hükümet konağı ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na çıkan yol ise belediye işçileri ve askerler tarafından temizleniyor. Askerler kar kaplı yolu açmak için yaptıkları kar topunu yuvarlayarak dev bir kar topu oluşturdu.

Diğer yandan dün geceden itibaren etkili olan kar yağışı sonrası Karabük ve ilçelerinde toplam bin 864 kilometreden oluşan 243 köy yolu kapandı.

Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun'dan alınan bilgiye göre, Karabük merkezde 36, ilçelerden Eflani'de 54, Eskipazar'da 49, Safranbolu'da 53, Ovacık'ta 42 ve Yenice'de 9 köy yolu ulaşıma kapandı. 9 greyder ve iki kar bıçaklı kamyonla köy yolarını açma çalışmaları devam ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 15:24:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?