18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Hastanelerin birleşmesi sorunları çözmez'

Sağlık-Sen Karabük şubesi, son günlerde Karabük kamuoyunu meşgul eden Karabük Devlet Hastanesi ile Şirinevler Devlet Hastaneleri'nin birleşmesi ve ilde bulunan kadın doğum ve çocuk ünitelerinin Beşbin Evler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde toplanması konusunda açıklama yaptı.

Sağlık-Sen Karabük şubesi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Karabük Devlet Hastanesi ve Şirinevler Devlet Hastanesi'nin birleşmesi halkımızın sağlık sorunlarının çözülmesinde yarar sağlamayacaktır. Ancak Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bir bölge hastanesinin yapılması, her gün tedavi olmak için Ankara'ya giden en az iki otobüs dolusu insanımıza çare olacaktır. Kaldı ki bu konuda görüş beyan edenlerin ekseriyeti bu birleşmenin maliyetinin ve sosyal boyutunun ne olacağını düşünmemektedir. Diğer bir konu ise ilimizde bulunan bütün kadın doğum ve çocuk ünitelerinin Beşbin Evler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde toplanmasıdır. Sağlık Sen olarak Şirinevler Devlet Hastanesi'nde bulunan kadın doğum ve çocuk ünitesinin Beşbin Evler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne taşınması yanlıştır. Bu durum hastaneyi maddi yönden sıkıntıya sokacaktır. Halkımız mağdur olacaktır. Ayrıca kadın doğum ve çocuk ünitelerinin Beşbinevler'e taşınması halinde hastanede ek birimlere ihtiyaç duyulacaktır. Bu da devlete ek maliyettir.

Öte yandan, Safranbolu Devlet Hastanesi'nde bulunan kadın doğum ve çocuk ünitesinin taşınması da yanlıştır. Dünya miras kenti, tarihi ve turistik Safranbolu İlçemiz'de, özellikle yaz aylarında nüfus yoğunluğu nedeniyle her branşta en azından bir uzman doktora ihtiyaç olacağı kesindir. İlçemizde bulunan kadın doğum ve çocuk ünitelerinin kaldırılarak Beşbin Evler Kadın Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesi'nde toplanması hem Safranbolu halkına haksızlık olacak, hem de hastanede çalışanlar açısından büyük bir mağduriyet ortaya çıkacaktır" denildi.

Açıklamada, ayrıca sendika olarak halkı yakından ilgilendiren sağlık konularında Vali Vakkas Gözlügöl'ün başkanlığında sağlık sektöründe çalışan bürokrat ve Sivil toplum örgütlerinin bulunacağı geniş katılımlı bir komisyon kurulmasının gerekliliğine de dikkat çekilerek, "Sağlık hizmetlerinin daha etkin sunulabilmesi ve halkı yakından ilgilendiren konuların bu komisyonda her yönüyle tartışılarak bir karara varılması bizce en doğru yoldur" ifadeleri kullanıldı.

.
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2005 Cuma 16:50:05
Güncelleme :9 Aralık 2005 Cuma 17:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?