18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına destek

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Genel Müdürlüğü'nün, UNICEF ile ortaklaşa başlattığı 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına destek vermek amacıyla, Karabük'te bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya başkanlık eden Karabük Vali Yardımcısı Baha Başçelik, Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde hazırlanan 'Haydi Kızlar Okula' kampanyasına Karabük'ten destek için neler yapılabileceğinin planlanacağını söyledi. Başçelik, "Eğitim öğretim hakkı 6 ile 14 yaş arasındaki çocuklarımıza zorunludur. Bu bağlamda eğitim öğretim yasası gibi temel yasalarımızın zorunlu kıldığı ve aynı zamanda fırsat ve hak olan eğitim ve öğretim hakkını, bütün bireylere eşit bir şekilde yaymak için bir çalışma yapılmaktadır. Biz de bu kapsamda ilimizde yürütülecek olan çalışmaları bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımız olarak planlayacağız ve üzerimize düşen görevleri layığı ile yapacağız.

Amacımız eğitimde fırsat eşitliğinin herkese aynı şekilde uygulanması ve bu kapsamda eğitim öğretim dışında kalan kız çocuklarının da bir şekilde okula gitmesini sağlamaktır" dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler ise, "Ülke genelinde 2003 yılından itibaren bu proje yürütülmektedir. 11 il ile başlayan proje giderek yaygınlaştırılarak, il sayısı arttırılmıştır. 2006 yılında 28 ilde 'Haydi Kızlar Okula' kampanyası başlatıldı. İlimizin de proje kapsamında olması nedeniyle, bizler de çalışmalara başladık" diye konuştu.

Toplantıda daha sonra, katılımcılar tarafından, proje kapsamında Karabük'te neler yapılabileceği tartışıldı.

.
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2006 Perşembe 23:48:45
Güncelleme :2 Şubat 2006 Perşembe 23:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?