18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

İl merkezi ve 6 köyde itlaf

Karabük'te bir evin balkonunda bir güvercinin ölü olarak bulunması üzerine bölge gözetim altına alınırken, il merkezindeki mahalleler ve 6 köydeki kanatlı hayvanların itlaf edilmesine karar verildi.

Karabük Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kayabaşı Mahallesi'nde bir evin balkonunda ölü yabani güvercin bulunduğu ve güvercinin teşhis için Ankara'ya gönderildiği bildirildi. Burada tavuk vebası hastalığı bulguları şüphesi olduğunun ortaya çıktığının belirtildiği açıklamada, asıl sonucun İzmir'den geleceği ifade edildi.

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı; "Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Tapsız başkanlığında yapılan toplantı sonunda Kayabaşı Merkez olmak üzere 3 kilometrelik alanda koruma bölgesi, 7 kilometrelik alanda ise gözetim bölgesi oluşturulmuştur. Daha kötü sonuçlar ortaya çıkmaması için tedbir olarak Belenköy, Arıcak, Ödemiş, Kılavuzlar, Bostanbükü, Kapullu ve Karabük il merkez mahallelerinde bulunan kümes hayvanlarının itlaf edilmesine ve imha bedellerinin ödenmesine karar verilmiştir."

.
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2006 Cumartesi 12:54:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?