18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Şap ve kuduz mücadelesi

Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, şap aşısı 2. dönem kampanyasında 34 bin büyükbaş hayvanı aşılamayı hedeflediklerini söyledi. 

Şap hastalığına karşı hayvanları 2. dönem aşılama çalışmasına başladıklarını belirten Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, "İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ekiplerimiz büyük ekonomik kayıplara neden olan şap ve benzeri hastalıkların çıkmaması için çalışmalarını sürdürmektedir" dedi. 

Şap hastalığı görülen yerlerin karantinaya alındığını belirten Temel, "Üreticilerimizin ekonomik girdilerinin azalmamsı için 6 aylık devreler halinde yılda 2 kez uyguladığımız kampanyanın ilkbahar döneminde 30 bin civarında hayvan şap hastalığına karşı aşılanırken, sonbahar kampanyasında hedefimiz 34 bindir" şeklinde konuştu. 

Çiftçilerin isteğine bağlı olarak şap ve kuduz hastalığına karşı da aşı yapılacağını ifade eden Temel, "Kuduz hastalığı hayvanlardan insanlara bulaşabilmekte ve ölümcül sonuçlar doğurmaktadır. Kedi, köpek sahibi vatandaşlarımız hayvanlarını mutlaka kuduz aşısı yaptırmalıdır. Kuduz aşısı yılda bir kez yapıldığında yeterli olmaktadır. Sokaklarda gezen kedi köpeklerin ve diğer şüpheli hayvan ölümlerinde, durumun tarım müdürlükleri, hayvan sağlığı birimlerine bildirilmesini istiyoruz. Telefonlarımız 24 saat açık" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 12:39:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?