21
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Su kaynakları temiz çıktı

Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, 2006 yılı başından bu güne kadar 88 adet su numunesi alınarak yapılan su kirliliği izleme çalışmalarında, suların temiz çıktığını söyledi. 

Karabük Tarım İl Müdürü Muhsin Temel, su kaynaklarında bulunan su ürünleri stoklarının sağlığını ve devamlılığını korumak, kalitesi ve güvenirliliğini sağlamak, su kaynaklarının kirlenmesini önlemek amacıyla 2006 yılı başından bu yana perakende balık satışı yapılan 12, Su ürünleri yetiştiricilik tesisi olarak faaliyet gösteren 5 yerde denetim yapıldığını ve bu denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığını ifade etti. 

Temel, "Tarım alanlarında kullanılan gübreler ve yapılan ilaçlamalar sonucu su kaynaklarında oluşabilecek nitrat kirliliğine karşı, yüzeysel ve yer altı su kaynaklarının korunması amacıyla, 11 sabit ölçüm istasyonundan rutin olarak ayda bir defa su numunesi alıp ölçümler yapıyoruz. Yapılan ölçümlerde il genelindeki su kaynaklarında nitrat kirliliğine rastlamadık. 2006 yılı başından buyana 88 adet su numunesi alınarak yapılan su kirliliği izleme çalışmalarında 561 analiz yapıldı ve sonuçlar temiz çıktı" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 14:22:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
lütfi bağ IP: 85.107.58.xxx Tarih : 14.10.2006 10:54:47
şehir suları içilmiyor ben esentepede oturuyorum yaklaşık 5 -6 aydır suları içemiyoruz su tahlili yapan labarutuvar yetkilileri içilemez suların içinde dedi nerde ve nasıl tahlıl yapılıyor bizimkimi yanlış yoksa onlarınkimi karabükteki hastalıkların ½ si suyüzünden teşekkürederim lütfi bağ