18
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Vali Gözlügöl'den basın toplantısı

Karabük Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, gündemdeki konularla ilgili bilgilendirme amaçlı bir basın toplantısı yaptı. Düzenlenen basın toplantısında Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer ile İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de hazır bulundu.

Makamında basın toplantısı düzenleyen Karabük Valisi Dr. Sait Gözlügöl, ilk olarak Eskipazar İlçesi'nde bulunan ve uzun yıllardır kullanılmadığı için atıl vaziyette duran Pansiyonlu İlköğretim Yatılı Bölge Okulu (PİYO) binalarıyla ilgili proje hakkında bilgi verdi. Gözlügöl, buranın Spor Lisesi olarak kullanılması amacıyla gerekli çalışmalara başladıklarını belirtti.

Arsası Bostanbükü Köyü Muhtarlığınca sağlanan ve Vilayetler Hizmet Birliği tarafından yaptırılacak olan Öğrenci Yurdu konusu ile ilgili olarak da bilgi veren Vali Dr. Said Vakkas Gözlügöl, "Bilindiği gibi Vilayetler Birliği arsanın temin edilmesi halinde İlimizde bir öğrenci yurdu yapımı için karar almıştı. Biz bu konuda arsa arayışına başladık. En uygun yer olan, Güzel Sanatlar Lisesi'nin bulunduğu mevkiideki arsa Bostanbükü Köy Tüzel kişiliğince Valiliğimize tahsis edildi. Önümüzdeki günlerde Birlik Başkanı olan Ankara Valisi ile bir protokol imzalayacağız. Burası için ilk etapta 1 trilyon lira para ayrıldı" dedi.

İlin en büyük eksikliklerinden biri olan Kültür ve Kongre Merkezi binasının yapımı konusuna da değinen Vali Dr. Sait Vakkas Gözlügöl, arsanın Belediye Başkanlığı'nca temin edildiğini belirterek, "İlimize yakışır bir Kültür ve Kongre Merkezinin yapımı konusunda büyük aşamalar katedildi. Binanın yapımı konusunda Karabük Belediye Başkanlığınca uygun arsa bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanlığınca binanın yapılması konusunda 2 Trilyon Lira ödenek gönderildi. Buranın sadece bir kültür merkezi değil aynı anda kongre merkezi olarak da kullanılması konusunda çalışmalarımız var. Önümüzdeki günlerde bu konu ile ilgili İstanbul'da bir dizi ziyaretlerde bulunacağım. Yapılacak binada opera ve balo gibi etkinlikler de yapılabilecek" şeklinde konuştu.

Tarihi değerleri bakımından zengin olan Karabük için önem arz eden Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü'nün kurulması ile ilgili de çalışmalar yapıldığını kaydeden Gözlügöl, "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğü Aralık ayında ilimizde hizmet verecek. Bölge Müdürü ataması yapıldı, kurul üyeleri oluşturuldu. Bundan sonra kültür varlıkları alanındaki tüm işlemler İlimizde yapılabilecek. Bunun için Ankara'ya giderek günlerce beklemek gerekmeyecek. Bu kurulun İlimize katkıları çok olacaktır" dedi.

Basın toplantısında son olarak üniversite kampus alanına, Balıklarkayası mevkiinden bir yol yapılması konusunda gerekli çalışmaların başladığını ifade eden Vali Gözlügöl, bu konuda Kastamonu Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden teknik bir ekibin gelerek gerekli incelemeleri yapacağını belirtti.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 22:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?