1
Haziran
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Altın Safran Festivali 9 Eylül'de başlıyor

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde bu yıl 6. düzenlenecek Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali'nin programı belli oldu.

9-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivalin programının belirlenmesi amacıyla Karabük Valisi Said Vakkas Gözlügöl başkanlığında, Safranbolu Belediye Başkanı Nihat Cebeci'nin ev sahipliğinde AKP Karabük Milletvekili Mehmet Ceylan, Belediye Meclis Üyeleri, Festival Komitesi, Oda Başkanları, Mahalle muhtarları ve Basının katılımı ile toplantı yapıldı.

Toplantıda açılış konuşmasını yapan Safranbolu Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Nihat Cebeci, "Tarihsel ve kültürel çevre korumacılığında gösterdiği çabalarla ülkemizde önemli bir yer edinen bu nedenle de UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne girmeyi başaran ilçemizde uluslararası düzeyde festival düzenleme çalışmalarımız son aşamaya ulaşmış bulunmaktadır" dedi.

Festivalin amacının, özelde Safranbolu, genelde ülke genelinde bulunan kültürel değerlerinin korunması ve geleceğe miras olarak taşınması olduğuna dikkat çeken Cebeci, "Kültürel miras ve korumacılık temasının ışığı altında tarihsel, kültürel, doğal çevrenin geleceğe taşınmasını sağlayabilmeyi hedefliyoruz. Festival süresince etkinliklerin yapıldığı fiziki çevre düzenlenmesi ve restorasyonlarla ata yadigarı mimari mirasımızın geri kazanımı başlıca hedeflerimiz arasındadır. Böylece Safranbolu'nun ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılması, ülkemizin var olan kültürel zenginliklerinin işlenmesine, belgesel film aracılığı ile bilgi, belge ve döküman arşivinin oluşturulmasına ve bölgede kültür turizminin gelişmesine festivalimizin yararı yadsınamaz boyuttadır" dedi.

Başkan Cebeci ayrıca, belgesel film dalında profesyonel olarak 40 başvuru gerçekleştiğini ifade ederek, "Belgesel film yarışmasının yanısıra, ilk kez düzenleyeceğimiz şiir yarışmasına 74 şairimiz 200'den fazla eserle katılacak. Bu da Festivalimizin her geçen yıl amacına daha çok ulaştığının bir kanıtıdır. Başarılı ve katılımı yüksek bir festivalin kusursuz şekilde gerçekleştirilmesine azami özen gösteriyoruz" diye konuştu.

Festival etkinlikleri, 9 Eylül Cuma günü saat 14.00'de Festival korteji ile başlayacak ve 3 gün sürecek. Etkinlikler çerçevesinde Türk Hava Kurumu gösterileri, belgesel film gösterimleri, yöresel pazarlar, sergi açılışları, yemek yarışması, şehir gezileri, yerli ve yabancı halk oyunları gösterileri, paneller, Türk Dünyası Müzik topluluğu gösterileri, lokum sofraları, konserler, doğa gezileri, çocuklar için özel programlar, gençler için müzik şölenleri ve ödül törenleri yer alacak.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2005 Salı 16:59:59
Güncelleme :1 Ekim 2005 Cumartesi 13:03:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?